Koninginnedag rustig verlopen

01 mei 2011
Koninginnedag rustig verlopen

DORDRECHT - De politie Zuid-Holland-Zuid kijkt terug op een rustig verlopen en feestelijke Koninginnedag. In Dordrecht werden over de gehele dag en avond zo’n 10 aanhoudingen verricht in verband met verstoring van de openbare orde, belediging, openbare dronkenschap en openlijk geweld. De drukte op de vrijmarkt viel in de ochtend enigszins tegen maar in middag was het weer zo druk dat men voetje voor voetje moest lopen.
Ook dit jaar was het weer niet toegestaan om, volgens de traditie, met een kleedje op staat te gaan zitten en de spulletjes te verkopen. Op sommige plekken was er toch een enkeling te vinden die niet op de hoogte was van deze regels. Door het verbieden van deze traditie mist de Vrijmarkt hierdoor een stukje sfeer zoals die wel te vinden is in steden als Breda of Utrecht.
 

Foto's: Paul Schrandt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.