ODS viert 100 jarig bestaan met leden

03 mei 2011

DORDRECHT - Op 27 mei a.s. is het precies honderd jaar geleden dat de Dordtse voetbalvereniging ODS is opgericht. Wij zullen dat op die vrijdagavond vieren met leden en genodigden. Op 14 mei wordt de trekking verricht van onze jubileumloterij, waarvoor momenteel de laatste loten verkocht worden. Op die 14-de mei is er speciaal voor de F-pupillen een jubileumtoernooi en volgt 's middags een mix-toernooi voor onze senioren en junioren. Het za u wellicht niet ontgaan zijn, dat wij in het derde seizoen sinds onze heroprichting de eerste successen gebeokt hebben. Zo heeft ons eerste elftal de tweede periodetitel gewonnen, nadat het zich al verzekerd had van een plek in de na-competitie. Onze B-junioren staan op 5 mei in de halve finales om de KNVB beker en de pupillenafdeling groeit langzaam maar gestaag.
 
Wij zouden het als club erg leuk vinden als de lokale media ook wat willen doen met de 100-ste geboortedag van ODS. Al is het alleen maar om oud-leden attent te maken op ons feest, waar ze wellicht bij willen zijn. De discussie of er sprake is van een formeel jubileum laten wij graag over aan anderen. ODS is opgericht op 27 mei 1911 en in 1997 gefuseerd met Emma en ASW, tot SC Reeland. Toen die naam werd veranderd in SC Emma hebben veel ODS-ers de club verlaten en samen met andere oud-leden opnieuw ODS opgericht. Dat gebeurde op 31 december 2007. De notaris heeft in de statuten vastgelegd, dat onze club een doorstart is van het oude ODS. De notulen zijn goedgekeurd door de KNVB, dus voor ons voelt het zeker aan als een echt jubileum.
 
Diverse leden van de jubileumcommissie zijn beschikbaar om door uw medium te worden geinterviewd. In dat kader denken wij aan commissievoorzitter Rein van der Mijle, maar ook Raymond Sponselee (aanvoerder eerste elftal) en Cor Sponselee (leider ODS 1). Van bestuursleden zijn er ook drie voor de media aanspreekbaar: voorzitter Thijs Blom, vice-voorzitter Peter Kuiters en bestuurslid technische zaken, Lucien Gooshouwer. Dit drietal speelde overigens ook een hoofdrol bij de heroprichting van ODS.  
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.