Amnesty Dordrecht herdenkt ook vijftig jaar

04 mei 2011

DORDRECHT -Amnesty International (de mensenrechtenorganisatie) bestaat eind mei vijftig jaar. In Dordrecht zal aan dit jubileum ook aandacht worden besteed.  De bijzondere herdenking gaat in twee stappen.

Er wordt een epositie gehouden in de laatste weken van mei in het centrum de Buitenwacht. In het Koetshuis van natuur- en milieucentrum Weizigt zal op 4 juni een bijzondere activiteit zijn om stil te staan bij het gegeven dat het wereldwijd nog steeds nodig is om op te komen voor mensenrechten.

De afdeling Dordrecht onder voorzitterschap van Irene Streefkerk draagt de activiteiten.

De mensenrechten zijn in Nederland samengevat in artikel 1 van de grondwet. De tekst hangt in het Stadhuis van Dordrecht. Ruim driehonderd organisaties hebben in het verleden die tekst onderschreven en zijn zo zichtbaar in relatie tot artikel 1.

.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.