Dregtklipz: videoclips van bands uit de Drechtsteden

04 mei 2011
Dregtklipz: videoclips van bands uit de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Drechtsteden Kijkt organiseert in samenwerking met de Popcentrale/DIY Music Video en het ROC Da Vinci het project Dregtklipz, waarbij bands  uit de Drechtsteden de mogelijkheid krijgen om onder deskundige begeleiding een eigen videoclip te maken

Elke band uit de Drechtsteden (Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht)  kan zich hiervoor aanmelden. Uit de aanmeldingen worden tien bands geselecteerd waarbij gelet wordt op spreiding over de verschillende Drechtsteden en spreiding over verschillende genres. De geselecteerde bands worden gekoppeld aan twee mediastudenten van het ROC Da Vinci. De band en de studenten bedenken samen een script. Vervolgens wordt de clip in één dag opgenomen en in vier dagen gemonteerd. Dit proces staat onder supervisie van vakdocenten van het Da Vinci. Op zaterdag 29 oktober worden alle clips gepresenteerd in het jongerencentrum Elektra in Sliedrecht.

Hoe kunnen bands meedoen?
Voorwaarden voor inschrijving zijn dat minimaal de helft van de bandleden in de Drechtsteden woont, de muziek onder de noemer popmuziek valt en de band een afgemixte opname heeft van het nummer waar de clip van gemaakt wordt. De voorkeur gaat uit naar eigen nummers. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden
Bands die mee willen doen moeten voor 1 juni 2011 een mp3 van een afgemixte track, een biografie en bandfoto opsturen naar geert@popcentrale.nl. Inschrijving biedt geen garantie voor deelname. Voor meer informatie kan men bellen met Geert Teekens, 078-6399992.

DREGTKLIPZ is onderdeel van Drechtsteden Kijkt.  Drechtsteden Kijkt wordt in 2011 in opdracht van de  Drechtsteden georganiseerd door Kunstgebouw, de provinciale organisatie voor kunst en cultuur in Zuid-Holland. Het is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Drechtsteden, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.