VVV start pilot verhuur elektrische VVV fietsen

05 mei 2011
VVV start pilot verhuur elektrische VVV fietsen

DORDRECHT - VVV start met een (landelijk)netwerk voor de verhuur van elektrische fietsen. Het doel is de regio beter en comfortabel toegankelijk te maken voor de inwoner en de bezoeker. Het jaar 2011 wordt een pilot jaar, waarin een groot aantal VVV’s in het midden van het land het systeem samen met de leverancier Union uittesten. In de regio Zuid-Holland Zuid zullen vanaf half mei een 90-tal elektrische fietsen te huur zijn via een landelijk boekingssysteem op de VVV-sites.

E-fiets estafette
Om aan te tonen dat het VVV verhuurnetwerk een meerwaarde heeft zal een VVV-e- fiets worden ingezet voor een estafette die start op 10 mei in Den Haag en eindigt op 23 mei in Roermond. Omdat het netwerk ook accuwisselpunten kent, is het mogelijk om grote afstanden af te leggen. De estafette doet op 12 mei Dordrecht aan en op vrijdag 13 mei zal wethouder Harry Wagemakers (portefeuillehouder duurzaam en voorzitter Nationaal Park de Biesbosch)  0m 10.00 uur het startschot geven voor het traject Dordrecht – Woudrichem. De belevenissen/ervaringen van de fietser zijn gedurende de hele estafette te volgen op twitter (@VVVfiets ).

De pilot start met 11 verhuurlocaties in Zuid-Holland Zuid
De 11 verhuurlocaties in Zuid-Holland Zuid zijn eind april al voorzien van 2 fietsen. Voor midden mei zal het aantal per locatie groeien naar 4 tot 10 stuks. Zie voor al de locaties www.vvvzhz.nl  Nieuws. Tot het reserveringssysteem operationeel is kan op de locatie zelf een reservering worden gemaakt. De dagprijs is € 19,50. Voor verhuurlocaties elders in Nederland zie www.vvv.nl/fietsen
In het kader van de Meimaand Fietsmaand heeft de VVV, in samenwerking met het bedrijfsleven in de regio, diverse arrangementen ontwikkeld, al dan niet in combinatie met de elektrische fiets. Ook deze zijn te vinden op de site www.vvvzhz.nl

E-fiets:  van ‘omafiets’ naar trendy vervoermiddel!
Het idee dat de fiets met trapondersteuning alleen gebruikt wordt door ouderen doet afbreuk aan het comfort en gemak dat deze fiets biedt voor al de gebruikers. De fiets is zeer geschikt voor iedereen die zich onder alle omstandigheden comfortabel wil verplaatsen. In de afgelopen weken was het schitterend weer, alleen de wind was hard. Een e-fiets is dan de oplossing! Wel bewegen maar net dat  ‘zetje in de rug’ om ook op het open platteland geen last te hebben van tegenwind. Het trendy model van de fiets werkt het laatste vooroordeel weg.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.