Ecologische markt Merwedepolder

05 mei 2011

DORDRECHT - De Merwedepolder verkennen, te voet of per kano. Klei-eilandjes maken of een insectenhotel bouwen. Een imker ontmoeten, kruiden kopen of zelf geteelde groente. Bij de ecologische markt op zaterdag 7 mei leren bezoekers de Merwedepolder kennen. De ecomarkt is van 13.00 tot 17.00 uur aan de achterzijde van woon- en zorgcentrum De Merwelanden.

De Merwedepolder in Staart Oost bestaat uit een woon- en een groengebied. De natuur krijgt hier de ruimte en wordt ecologisch beheerd. Op de ecologische markt Merwedepolder maken bezoekers kennis met organisaties die actief zijn in de wijk en in de natuur.

Organisatie
De ecologische markt Merwedepolder wordt georganiseerd door Stadsbeheer, de Natuur- en Vogelwacht, wijkvereniging De Rietschors, Syndion, Bijenvereniging Dordrecht, Weizigt natuur- en milieucentrum, IVN natuur- en milieueducatie, Yulius zorgboerderij De Zuidpunt, woon- en zorgcentrum De Merwelanden en de gemeente Dordrecht.

De Rietschors
De nieuwe wijkvereniging De Rietschors geeft een impressie van wat er in de toekomst allemaal te doen is. Bezoekers kunnen er allerlei plantjes kopen, van zomergoed tot kruiden. De wijkvereniging verzorgt bovendien een workshop kanovaren. De hond kan getrimd en gefotografeerd worden. En ook voor kinderen zijn er volop activiteiten: van een speurtocht tot ‘kanoles op de kade’ en vogelhuisjes verven met de bewoners van De Merwelanden. Het woon- en zorgcentrum zorgt voor diverse versnaperingen, tegen een redelijke vergoeding. Kinderen krijgen gratis wat lekkers.

Een greep uit de activiteiten:
- wandeling door het ecologisch gebied
- klei-eilandjes of een insectenhotel maken
- vogelhuisjes verven met de knutselclub van De Merwelanden
- een clinic jeu de boules of koersbal
- meubels maken van sloophout
- een workshop kanovaren
- een korte kanotocht over het Wantij (vanaf 12 jaar en op inschrijving)
- verkoop ecologische groente en zelfgemaakte kaas
- verkoop plantjes, zomergoed en kruiden
- melding Wijklijn en een wensboom voor de wijk
- mobiele trimsalon en hondenfotograaf

Special
Bewoners in Staart Oost zijn met flyers uitgenodigd voor de ecologische markt Merwedepolder. In wijkkrant De Staartenaar van deze week staat een special over de ecologische markt. Een aantal deelnemende organisaties stelt zich hierin alvast voor. Deze artikelen staan ook op wijkwebsite www.dordrecht.nl/staart. Natuurlijk is iedereen welkom op de ecologische markt in de Merwedepolder.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.