FC Dordrecht krijgt 3 punten aftrek

05 mei 2011
FC Dordrecht krijgt 3 punten aftrek

DORDRECHT - Op woensdag 4 mei werd FC Dordrecht in kennis gesteld van het oordeel van de Beroepscommissie van de KNVB welke een eerder vonnis van de Licentiecommissie bekrachtigde. Wegens overtreding van de licentiereglementen werd FC Dordrecht gesanctioneerd met een aftrek van drie punten.

"Dat is ons inziens een volstrekt onjuiste beslissing", stelt voorzitter Ad Heijsman. "Het is een verkeerde interpretatie van de reglementen, deze straf wordt ons ten onrechte opgelegd. Daarom hebben wij een kort geding tegen de KNVB aangespannen om alsnog via de burgerrechter ons gelijk te halen".

Het kort geding dient komende vrijdag om half twee, zes en half uur voor de aftrap van de laatste competitiewedstrijd in Roosendaal tegen RBC, welke ploeg overigens eveneens met drie punten aftrek werd geconfronteerd. In geval FC Dordrecht alsnog in het gelijk wordt gesteld, behoudt het zijn kansen op deelname aan de play-offs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.