Radio 1 volgde Kawa Rashid in Dordrecht bij dodenherdenking

05 mei 2011

DORDRECHT -Kawa Rashid die in Dordrecht woont en meeleeft met de gebeurtenissen in zijn vaderland in Syrië maakte gisteravond de herdenkingsbijeenkomst in de Christelijk gereformeerde kerk Dordrecht mee en vervolgens de dodenherdenking op het Sumatraplein. Radio 1 heeft de reportage op internet staan. Een inleidend bericht:

 Bevrijdingsdag in Syrië?

5 mei 2011

 

Bevrijdingsdag mag voor ons in Nederland vanzelfsprekend zijn, in Syrië vallen er doden in naam van de vrijheid. Kawa Rashid is een Syrische Nederlander die de Syrische opstand helpt te organiseren vanuit Dordrecht. Dit is de dag volgens deze activitist die dodenherdenking en vrijheidsdrang ademt.

Als honderden mensen samenkomen op het Sumatraplein in Dordrecht om de doden te herdenken, voegt ook Kawa Rashid zich in de menigte. Dat er doden moeten vallen voordat er vrijheid kan zijn, is een pijnlijke werkelijkheid voor hem. Sinds drie maanden geeft hij al zijn tijd en energie aan de vreedzame protesten in Syrië. Daarbij benut hij de nieuwe media ten volle.

Luister naar een reportage van Matthea Vrij.


Bevrijdingsdag in Syrië?
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.