Gerrit de Wolf bedacht de naam Bobby Kinghe

06 mei 2011

DORDRECHT -Bobby Kinghe staat voor cultuur en muziek en literatuur en feest voor het veertig jarig bestaan. Zelfs erfgoedcentrum DiEP besteedde in het historisch tijdschrift DiEP aandacht aan Bobbby Kinghe. De naam is overigens bedacht door de januari 2010 overleden schaker Gerrit de Wolf (1949-2010).  Hij was bevriend met Kees Klok en Han van Gorkum, die op een foto in Dordt Nu staan met mensen van nu. De winkel in de Hofstraat, als decor, was eens de plek waar Bobby Kinghe ook boeken verkocht.

\

 

Persbericht:

Stichting Bobby Kinghe bestaat dit jaar 40 jaar en dat moet gevierd worden. (Oud-) bestuursleden hebben een bijzonder evenement georganiseerd in de Popcentrale in Dordrecht. Verschillende (inter-)nationale en regionale artiesten op het gebied van muziek, toneel, film, beeldende kunst en poëzie zullen op 28 mei hun werk laten horen en zien. Er zijn workshops en er kan gegeten worden. Kortom, een twaalf uur durend festival waarbij wordt stilgestaan bij de 40 jarige ontwikkeling van de stichting en het publiek tegelijkertijd geprikkeld en vermaakt wordt met vooruitstrevende en vernieuwende acts.

Artiesten: De Groep Fosko (met Bob Fosko o.a. bekend van de Raggende Manne), Clarke Buehling (USA) op Banjo, bekend van o.a. The Skirtlifters, schrijver Herman Brusselmans, de Vlaamse striptekenaar Herr Seele. Herr Seele verzorgt workshops striptekenen. Verder: Trio Jean Paul Moreau, Edwin Brienen, Joop van Brakel, Nada van Dalen, Albert Zwaan, Nico Parlevliet, Merel Baldé en Eva Jansen Manenschijn, Bea de Visser, Peter M. van der Linden, Marieke van Leeuwen, Amarantha Groen, Job Degenaar, Andre van der Veeke, The Oldtime Cityslickers, The Use of Ashes, Sugar Lee’s, DJ Fabian en DJ Ego en Do Not X-Ray.

Zaterdag 28 mei, aanvang: 12:00 ontvangst met champagne
Locatie: Popcentrale, Merwedestraat 48 (oude Lips gebouw) te Dordrecht
Kosten: 10,- aan de deur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.