Johannaterras feestelijk geopend

07 mei 2011
Johannaterras feestelijk geopend

DORDRECHT - Het terras van lunchroom Den Witten Haen, onderdeel van Philadelphia Zorg,  heet sinds 7 mei Johannaterras. Hiermee is het terras verbonden met de geschiedenis van Huize Johanna. De opening werd gevierd door een open dag vol talent. Veel bezoekers genoten van zon, zang, diverse kunst, simultaanschaken en knutselactiviteiten voor kinderen.
De naam Johanna grijpt terug op het voormalige gereformeerde bejaardencentrum Johanna. Tot de opening van bejaardencentrum Vreedonk was dat centrum aan de Groenmarkt te vinden. Huize Johanna was een geschenk van Govert van de Weg aan de Diaconie van de Gereformeerde Kerk. Het kreeg de naam van zijn moeder.

Regiodirecteur Corrie van Randwijk en Antonio Blazefv, cliënt van Philadelphia Zorg Zuidwest heet iedereen welkom bij de feestelijke opening van het Johannaterras. Na mooie woorden, prikten  Ds. Kees Streefkerk, gereformeerd predikant  en Gezina Scherpenisse  de feestballonnen weg waardoor een authentiek straatnaambord onthuld werd. De ouders van Gezina Scherpenisse woonden en werkten bijna 20 jaar bij Huize Johanna.

Topschaker Jacques Hennekes, van schaaksociëteit De Willige Dame daagde  tegenstanders uit met simultaanschaken. Veel schakers, van jong tot oud, schoven aan bij de schaaktafels op een prachtige plek onder de bomen.
In het naast het Johannaterras gelegen park leken de kleuren van de natuur vanzelf hun weg te vinden in de kunstwerken. Van houtsnijwerken tot art-paint. Van keramiek tot olieverf. Bezoekers genoten en sommigen gingen met een nieuw kunstwerk onder de arm naar huis.
De koren leken op het Johannaterras helemaal op hun plek. De sfeervolle historische omgeving droeg daar aan bij. Naast het Toonkunstkoor en Korenmaat, liet rapper Kees van Brakel van zich horen met rake teksten over zijn leven.


Antonio Blasev en Corrie van Randwijk

Judith Borst met houtsnijwerken

Kees van Brakel rapt

simultaan met Jaques Hennekes

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.