Radio 5 vanavond 22 uur over 4 mei herdenking in Dordrecht

07 mei 2011

DORDRECHT -Radio 5 besteedt vanavond (7 mei) om 22 uur aandacht aan de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in Dordrecht rond psalm 43. De christelijk gereformeerde kerk Dordrecht - Centrum bod gastvrijheid.

Voor het Reformatorisch Dagblad was de bijeenkomst zelfs voorpagina nieuws en het openingsverhaal van de pagina kerknieuws.

Het programma Door de Wereld op radio vijf sprak met Pieter Verhoeve (stichting reformatie instituut Dordrecht) en Hans Berrevoets (onafhankelijk voorzitter Platform Stedelijke Herdenking). De uitzending is later ook via internet te beluisteren. Al eerder besteedde radio 5 en radio 1 aandacht aan de vierde mei in Dordrecht.

Burgemeester Arno Brok vond de herdenkingsbijeenkomst voor de dodenherdenking indrukwekkend. Inmiddels is al de eerste aanzet gegeven om via de weg van overleg te komen tot een jaarlijkse traditie van een zo breed mogelijke herdenking in de kerk op loopafstand van het monument aan het Sumatraplein.

De Raad van kerken en de stichting Reformatie Instituut Dordrecht hebben laten weten de mogelijkheden te verkennen tot een blijvende bijeenkomst met een breed draagvlak, zonder dat de geloofsgemeenschappen die deze week voor de eerste keer hun medewerking hebben toegezegd zullen afhaken. De gemeente heeft geconstateerd dat aan een formule, waar tussen de vierhonderd en vijfhonderd mensen op af kwamen, zeker behoefte bestaat.

Ook het 4 mei concert na de dodenherdenking mocht zich verheugen in een grote belangstelling. De voorzitter van de organisatie, Gerard Hovius, wil er graag op verzoek van burgemeester Arno Brok een jaarlijkse traditie van maken.

Dat betekent dat op 4 mei 2011 de geschiedenisboeken ingaat als de dag van de nieuwe Dordtse formule voor een breed programma rond de dodenherdenking. 

Alleen Dordt Centraal heeft dit aangestipt in de vermelding van een fotoonderschrift bij een beeld  van de kranslegging op het Sumatraplein. Ook op die plaats werd volgens een andere protocol gewerkt met de vlag uiteindelijk niet blijvend half stok, maar in top.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.