Europadag: reden tot vlaggen!

09 mei 2011 door Paul Seesink
Europadag: reden tot vlaggen!

 

DORDRECHT - Op 9 mei 1950 stelde Robert Schuman in Frankrijk voor om de kolen- en staalgemeenschap van Duitsland en Frankrijk te laten beheren door een gemeenschappelijke organisatie. Het resulteerde uiteindelijk tot de huidige Europese Gemeenschap. De 9e mei is daarom voor de hele EU de 'Europadag'. Helaas wordt door burgers vandaag nog weinig gevlagd. "Ligt het aan de regering die zich, in tegenstelling met andere EU-regeringen, in de beeldmedia niet al te enthousiast toont met de EU-vlag? Er zijn vandaag genoeg redenen om de blauwe vlag uit te steken", vindt Paul Seesink uit Dordrecht.

Terugdenkend aan 4 en 5 mei, wijst hij op het feit dat er in de Europese Gemeenschap vrede heerst, juist dank zij die gemeenschap. Maar ook veel andere zaken die we door de EU hebben verworven. "Ondanks de negatieve kanten, hebben wij betaalbare prijzen, kostenlimieten voor communicatie, een Europese digitale bibliotheek, een keurmerk voor bioproducten, veiliger voedsel, de strijd tegen ziekten, afvalhergebruik en veel andere zaken. Zaken die, als we wat verder van huis kijken, blijkbaar niet zo gewoon zijn als ze lijken. Vandaag, één dag in het jaar, mag daar wel eens voor gevlagd worden!", aldus Seesink. 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.