Koperdieven op heterdaad betrapt

10 mei 2011

DORDRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 40-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Dordrecht, aangehouden dankzij een alerte getuige. Het duo was bezig bliksemafleiders te stelen vanaf daken in de omgeving Talmaweg. Een omwonende die dit zag, vertrouwde het niet en belde de politie. Agenten gingen direct ter plaatse en vond het tweetal in het trappenhuis van een flat. Ze werden aangehouden. Inbrekersgereedschap dat zij zich bij zich hadden, is in beslaggenomen voor onderzoek. Buiten op straat werden bliksemafleiders gevonden die al afgeknipt waren. Deze zijn ook in beslaggenomen voor onderzoek. De man en vrouw zijn ingesloten voor verhoor.

Op een bouwlocatie aan de Laan van Barcelona zijn eveneens in de nacht van maandag op dinsdag twee personen aangehouden wegens poging tot diefstal van koperen kabels. De jongens zijn 18 en 19 jaar uit respectievelijk Sliedrecht en Dordrecht. Ze werden gezien door een beveiligingsmedewerker die de situatie niet vertrouwden en poolshoogte nam. Inmiddels gealarmeerde agenten kwamen ook ter plaatse en hield het tweetal aan. De ontvreemde goederen zijn in beslaggenomen, het tweetal is ingesloten voor verhoor.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.