Minipaard Silver ontvangt verlaat moederdagkado

10 mei 2011
Minipaard Silver ontvangt verlaat moederdagkado

DORDRECHT - Veulentje van Silver gezond geboren

In de nacht van 8 op 9 mei is op Stadsboerderij Weizigt minipaardje Silver geheel op eigen kracht bevallen. De nacht na Moederdag kreeg zij een prachtige minidochter. Een bijzonderheid, want het veulentje is niet hoger dan 65 centimeter.

Moeder en kind maken het goed, maar mogen nog even genieten van een rustige kraamtijd. Daarom blijft de stal tot en met 11 mei gesloten en kunnen bezoekers via het raam in de Klimaatzone het veulentje bewonderen. De andere dieren staan buiten in de (knuffel)weides.

Namenbord
Na een draagtijd van 11 maanden, mag Silver dan nu eindelijk haar veulen zien en verzorgen. Omdat het diertje nog geen naam heeft, staat er in de Klimaatzone een Namenboord. Wie wil kan hierop zijn zelfbedachte veulennaam kwijt.

Publiekslieveling
Zes maanden drachtig kwam Silver eind 2010 vanuit het Brabantse Zevenbergschen Hoek naar de nieuwe Stadsboerderij. Het rasechte hoogbenige Appaloosa (gevlekte) minipaard met de opvallende kleuren bruin panterbont werd al snel een aandoenlijke verschijning. Goed contact en haar vriendelijke karakter maakten van haar een echte publiekslieveling. De medewerkers hebben er alle vertrouwen in dat Silver’s dochtertje ook mateloos populair gaat worden. “Ze is zo mooi”, aldus de medewerkers.

Namenwedstrijd
Weizigt vraagt bezoekers mee te denken over een passende naam. Inzendingen graag vóór woensdag 18 mei via weizigt-nmc@dordrecht.nl. o.v.v. naam miniveulen en gegevens inzender: naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. Het veulen krijgt de leukste/mooiste naam en de winnaar wordt beloond en kan rekenen op een passende prijs.

Nieuwe bewoners
Silver is één van de nieuwe aanwinsten van de Stadsboerderij. In verband met de sloop van de oude boerderij en de bouw van de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland werd op Dierendag 2009 van alle dieren afscheid genomen. Enkele oud-bewoners als ezelin Ricky en de Kune Kune-varkens Fleur en Floor keerden na een logeerpartij eind vorig jaar terug. Maar behalve Silver waren er ook nieuwkomers: minirund Onyx en ezelin Lynn.

Openingstijden.
Benieuwd naar het nieuwe veulentje?
Kraamvisite is elke dag welkom van 09.00 – 17.00 uur. (tot en met 11 mei via het raam in de Klimaatzone). Wilt u de voedertijd van onze dieren meemaken? Dagelijks om 16.00 uur kunt u hiervan getuige zijn.


Op allerlei manieren stimuleert Weizigt duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Bijvoorbeeld met de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland, 2 hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten, ontdektochten en het professionele aanbod van educatieve programma’s. Volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren en voor bedrijven en andere organisaties om bijeenkomsten te organiseren, elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Weizigt inspireert tot duurzaam denken en handelen. 

Meer informatie: www.weizigtnmc.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.