Agent breekt vinger bij aanhouding

11 mei 2011

DORDRECHT - Een agent van de politie in Dordrecht heeft op 11 mei het bovenste deel van een van zijn vingers gebroken toen hij een verdachte wilde aanhouden. De agent had even daarvoor andere twee collega’s geassisteerd toen zij drie verdachten op de Burgemeester de Raadtsingel staande hielden.

De drie verdachten, twee mannen van 20 en 23 jaar uit Utrecht en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, reden rond 03.20 uur in één auto op de Singel. De twee agenten gaven hen een stopteken om hen aan een verkeerscontrole te onderwerpen. In de auto vonden ze een navigatiesysteem en gereedschap. Voor de veiligheid werd er nog een agent bij gehaald en de drie mannen werden vervolgens aangehouden.

De 23-jarige rende daarop weg en wist zich te verstoppen. Hij werd korte tijd later met een politiehond in een tuin aan de Burgemeester de Raadtsingel gevonden en aangehouden. Om te voorkomen dat de twee andere verdachten ook wegrenden, hield een van de agenten de twee verdachten vast. De 20-jarige Utrechtenaar rukte zich echter zodanig los, dat de agent zijn vinger brak en hem moest loslaten.

De verdachte rende weg, maar kwam niet ver. Andere agenten hielden hem aan. De 20-jarige man met onbekende woonplaats rende niet weg en werd door de gewonde agent aangehouden. De mannen zijn naar het politiebureau overgebracht en zitten vast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.