Samen verantwoordelijk voor een veilig Dordrecht

11 mei 2011
Samen verantwoordelijk voor een veilig Dordrecht

DORDRECHT - College legt raad Integraal Veiligheidsprogramma 2011-2014 voor

Dordrecht moet een veilige stad zijn, waar inwoners zich veilig voelen. Nu en in de toekomst. Dat is de centrale doelstelling van het Integraal Veiligheidsprogramma 2011-2014 (kortweg IVP3 genoemd), dat het college aan de gemeenteraad voorlegt.


Het IVP3 is opgesteld door de gemeente in samenwerking met politie, brandweer, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Openbaar Ministerie. Met het programma legt de gemeente de basis voor een krachtig en helder veiligheidsbeleid in Dordrecht. Het IVP3 geeft inzicht in de doelstellingen, ambities en uitgangspunten op veiligheidsgebied.

Bij het vasthouden en uitbouwen van het veiligheidsniveau van de stad rekenen de gemeente en de veiligheidspartners ook op de inzet van inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Dordtenaren moeten zelf ook een bijdrage leveren aan het creëren van een veilige buurt en leefomgeving. Samen zijn we verantwoordelijk voor een veilig Dordrecht, waar het prettig leven is. Nu en straks.

In de afgelopen jaren is Dordrecht veiliger geworden. Niettemin blijft veiligheid een voortdurend aandachtspunt. Werken en wonen in een veilige leefomgeving blijft een basisbehoefte en een basisrecht van de inwoners van Dordrecht. In het IVP3 staat waar de komende jaren de meeste aandacht naar uit zal gaan: Dordrecht wil het veiligheidsgevoel en de fysieke veiligheid verbeteren en overlast en bedreigingen tegengaan.

Overlast in de openbare ruimte wordt integraal aangepakt. Het college pakt die aan door te zorgen voor goede voorzieningen, door helder te communiceren en tegelijkertijd wetten en regels te handhaven. Versterking van (camera)toezicht, handhaving en de inzet van de taskforces Overlast en Arbeidsmigranten zijn maatregelen die al zichtbaar zijn. Daarnaast moeten bewoners, maar ook ondernemers en bezoekers van Dordrecht, zich in de stad en in de wijken veiliger gaan voelen.

Het is voor de derde keer sinds 2002 dat de gemeente met de veiligheidspartners een meerjarenprogramma integrale veiligheid maakt. De uitgangspunten van dit programma worden verder uitgewerkt in de jaarprogramma’s integrale veiligheid. Hierin staan de concrete activiteiten, maatregelen en resultaten die we willen bereiken. Het IVP3 is gebaseerd op het politiek akkoord en de meerjarenbegroting van het college van burgemeester en wethouders. Leefbaarheid en veiligheid is één van de belangrijkste onderwerpen voor het gemeentebestuur, naast duurzaamheid en arbeidsmarktbeleid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.