Moderne rolstoel voor gebruik buiten paden Biesbosch

14 mei 2011

 

DORDRECHT - Op donderdag 19 mei wordt in Biesboschcentrum Dordrecht een off-the-road-rolstoel in gebruik genomen. Met deze rolstoel kunnen ook mensen die moeilijk of niet kunnen lopen de Biesbosch beleven buiten de verharde paden. De 5-jarige Jeremy Klootwijk uit Zwijndrecht, die als eerste de rolstoel mag uitproberen, neemt de stoel samen met wethouder Harry Wagemakers (Recreatie) in gebruik door een wegwijzerbordje met de route te onthullen.

Voorafgaand aan de ingebruikname maakt Jeremy met zijn vader een testrit door het gebied. Bij terugkomst vindt de officiële ingebruikname plaats. In november vorig jaar kreeg Biesboschcentrum Dordrecht een cheque van € 3.200 voor de aanschaf van een off-the-road rolstoel. Het bedrag was het resultaat van een actie ter gelegenheid van de opening van een nieuw pand in Dordrecht, waarin de autodealers Ames Audi, Van Mill Opel, Svenscar Volvo, H-Point Hyundai en Louwman Toyota gehuisvest zijn. Van de gift kon de rolstoel worden bekostigd. De rest van het geld wordt gebruikt voor de nodige aanpassingen in het gebied.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.