Strippenkaart niet meer geldig vanaf 19 mei

14 mei 2011
Strippenkaart niet meer geldig vanaf 19 mei

ZUIDHOLLAND - Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig in bus, tram, RandstadRail en Waterbus in Zuid-Holland. Dan is een OV-chipkaart nodig om te reizen. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig niets.

Kopen van een OV-chipkaart
Het kopen van een OV-chipkaart kan bij de openbaarvervoerbedrijven, online of in winkels en supermarkten. Een persoonlijke OV-chipkaart is te koop via www.ov-chipkaart.nl. Hiervoor is een digitale pasfoto nodig en er wordt betaald via iDeal. Een anonieme OV-chipkaart is te koop bij de openbaarvervoerbedrijven en bij verschillende winkels en supermarkten. De adressen zijn eenvoudig op te zoeken op www.ov-chipkaart.nl/.

Saldo op de OV-chipkaart
Om te kunnen reizen moet de OV-chipkaart zijn geladen met geld (saldo). De OV-chipkaart kan worden opgeladen bij de servicepunten van de openbaarvervoerbedrijven, bij de automaten op de stations van NS en RET en bij de gele automaten in lokale winkels en supermarkten. Kijk voor het dichtstbijzijnde adres op www.ov-chipkaart.nl/.

Campagne
Begin mei is de campagne Hallo OV-chipkaart, Dag Strippenkaart gestart. De campagne bestaat  o.a. uit folders en posters in bus en tram, advertenties in de huis-aan-huisbladen en reclame op de achterzijde van de bus. Het Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland en de openbaarvervoerbedrijven Arriva, Connexxion, HTM, Veolia Transport en de Waterbus informeren hiermee de inwoners van de regio over het afschaffen van de strippenkaart per 19 mei 2011. Informatie over het afschaffen van de strippenkaart en de komst van de OV-chipkaart is te verkrijgen bij de openbaarvervoerbedrijven en te vinden op www.ov-chipkaart.nl/zuidholland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.