Demonstratie van overstroming zaterdag op Otto Dickeplein

15 mei 2011

DORDRECHT -  Een oefening op zaterdag 21 mei met de herinnering aan hoog water!

De stad Dordrecht heeft altijd te maken gehad  met hoog water. In 1953 ontsnapte de stad net aan een dijkdoorbraak, anders had de februari ramp het eiland nog zwaarder getroffen. Elders in de regio brak een dijk door.

Daarom komt er zaterdag een nuttige oefening:

 

Door de ligging aan grote rivieren met een open verbinding naar zee heeft Dordrecht bij uitstek te maken met vraagstukken rondom hoogwater en veiligheid. Daarbij hoort ook bewustmaking over klimaatsverandering en veiligheidsrisico's. In dat kader vindt er zaterdag 21 mei een evenement plaats op het Otto Dickeplein, met als speels element een simulatie van hoogwater in een huiskamer in een zogeheten 'floodbox'. Wethouder Piet Sleeking neemt als eerste plaats in de Floodbox. De bijeenkomst begint om 11.30 uur in het Veerhuis, de demonstratie begint om 12.15 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.