Gratis buiten fitnessen bij de Merwelanden

16 mei 2011
Gratis buiten fitnessen bij de Merwelanden

DORDRECHT - Vanaf vrijdag 20 mei kunnen alle Dordtenaren in de buitenlucht werken aan de lichamelijke conditie. Op de gratis fitnesstoestellen bij Woon- en Zorgcentrum de Merwelanden aan de Haringvlietstraat op de Staart. Om 17.00 uur start de feestelijke opening van het eerste oudtdoor fitnesscircuit in Dordrecht.

Rond 17.30 uur verrichten directeur Theo van Bakel van Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden en wethouder Rinette Reynvaan de officiële openingshandeling.

“Sport is leuk, gezond en werkt als bindmiddel tussen mensen. De gemeente wil zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sport en met die aandacht voor sport en bewegen haar inwoners vooruit helpen”, aldus Rinette Reynvaan, wethouder Sport.

De plaatsing van de buiten fitnesstoestellen is een nieuw fenomeen in Dordrecht en is een samenwerking van Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden, Trias en gemeente Dordrecht. Standing Strong is de leverancier van het outdoor fitnesscircuit.

Online community
Geïnteresseerden kunnen zich via een online community opgeven voor een eerste gratis instructieles. Op de website is ook informatie te vinden over oefeningen en kunnen de fitnessgebruikers met elkaar afspreken om te trainen.

De activiteitenbegeleiders van De Merwelanden, sportconsulenten van Sportbedrijf Dordrecht en jongerenwerkers van De Twern krijgen een training om hun deelnemers deskundig te begeleiden op de toestellen.

Fitnesscircuit
Er komen acht fitnesstoestellen die bestand zijn tegen weer en wind. Zonder losse gewichten of onderdelen, gemaakt van roestvrij staal en traploos verstelbaar via een hydraulisch systeem. Ook zijn ze in zwaarte en hoogte verstelbaar, zodat ze voor iedereen vanaf zestien jaar geschikt zijn.

De apparatuur die geplaatst wordt, helpt bij het in stand houden en ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en snelheid. Als het hele circuit wordt afgewerkt, zijn alle spieren aan bod geweest. Bij ieder toestel komt een gebruikershandleiding te hangen.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.