ASz heeft nieuw kerkelijk centrum

16 mei 2011
ASz heeft nieuw kerkelijk centrum

DORDRECHT -Onder grote belangstelling heeft IRCAS (Interkerkelijke Regeling Christelijke erdiensten Albert Schweitzer ziekenhuis) met een feestelijke dienst het auditorium/kerkelijk centrum in de nieuwbouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis op locatie Dordwijk in gebruik genomen.

Op aandringen van het College van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben de toenmalige Nederlands Hervormde kerk van Dordrecht, Dubbeldam en Zwijndrecht, de Gereformeerde Kerken van Dordrecht, Zwijndrecht, Zwijndrecht Groote Lindt en de rooms Katholieke kerk van Dordrecht de stichting IRCAS opgericht. Al sinds 1989 presenteren een aantal Dordtse en regionale kerkgenootschappen zich op de zondag gezamenlijk in de AS-ziekenhuizen in Dordrecht en Zwijndrecht. Op locatie Amstelwijck zijn de diensten en vieringen sinds maart 2010 beëindigd omdat deze locatie spoedig een andere bestemming gaat krijgen.

IRCAS wordt gedragen door 150 vrijwilligers, zoals brancardiers, mensen die de liturgie rondbrengen, organisten, kosters, lectoren, ouderlingen, diakenen, gastpredikanten en pastores. Samen een groot team, dat bestuurlijk wordt aangestuurd door zes ambtsdragers die door de deelnemende kerken zijn aangewezen. Ook gaan de geestelijke verzorgers, die in dienst zijn van het Albert Schweitzer ziekenhuis, zoveel mogelijk voor in de geplande diensten.
Locatie Dordwijk heeft vanaf 15 mei 2011 de beschikking over een multifunctioneel/kerkelijk centrum, met een altaar/avondmaalstafel, lezenaar en kandelaar naar ontwerp van interieurarchitect Paul Seesink van P.plan Concepten. Het bestaande orgel is vanuit locatie Amstelwijck overgeplaatst.

"Met deze voorziening", zo vertelt IRCAS-voorzitter, de heer S.A. de Lint (PKN), "maakt het College van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis duidelijk dat grote waarde wordt gehecht aan goede pastorale zorg voor die patiënten die daar prijs op stellen. Oók op de zondag." 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.