Seksshop Erotic Treasure blijft gesloten

17 mei 2011

DORDRECHT - Seksshop Erotic Treasure blijft gesloten tot 18 september 2011. Dat heeft burgemeester Brok besloten nadat het bezwaar bij de Bezwaarschriftencommissie is behandeld. De eigenaar is inmiddels van dit besluit op de hoogte gesteld. De politierechter heeft inmiddels uitspraak gedaan in de strafzaak en veroordeelde de eigenaar van de seksshop tot een werkstraf vanwege onder andere drugsbezit.


Wat er aan vooraf ging
Erotic Treasure, gevestigd aan de Grote Spuistraat 28 te Dordrecht, is op 18 maart jongstleden op last van burgemeester Brok gesloten. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van cocaïne, xtc-pillen, GHB en andere stimulerende middelen die in de winkel waren aangetroffen. De eigenaar heeft tegen dit besluit bezwaar aangetekend en een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Rechtbank in Dordrecht. De voorlopige voorziening is afgewezen. Het bezwaar is behandeld door de commissie Bezwaarschriften. Deze adviseerde het bezwaar gegrond te verklaren en het besluit te wijzigen zodat de duur van de sluiting verkort zou worden van 6 naar 2 maanden.

Standpunt gemeente Dordrecht
Burgemeester Brok heeft de eigenaar inmiddels laten weten dat hij het advies van de commissie niet opvolgt en volhardt in zijn standpunt. De seksshop blijft daarmee tot 18 september 2011 gesloten. De burgemeester benadrukt dat er geen sprake is van een straf, maar dat de sluitingsduur noodzakelijk wordt geacht voor het herstel van de openbare orde en om de bekendheid van de winkel bij handelaren en gebruikers als verkooppunt van (hard)drugs te doen verdwijnen.
De gemeente zet sinds de komst van het college in 2010 stevig in op Veiligheid en Leefbaarheid, waaronder de bestrijding van (hard-)drugs, wapens en overlast.

De strafzaak
In dezelfde zaak is de eigenaar van de seksshop op 16 mei 2011 door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaar. De uitkomst in de strafzaak bevestigt de betrokkenheid van de eigenaar bij de zaken die hem ten laste zijn gelegd.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.