Bijenstal Weizigt geopend voor publiek

17 mei 2011
Bijenstal Weizigt geopend voor publiek

DORDRECHT - Wist u dat Bijenstal Weizigt deze zomermaanden 2 zondagmiddagen per maand voor publiek geopend is? Wist u ook dat u in die bijenstal kunt meegluren in een demonstratiekast en een bijenvolk aan het werk kunt zien? Op zondag 22 mei bent u weer van harte welkom!
 
Wie Bijenstal Weizgt bezoekt, kan direct getuige zijn van het leven van de honingbij. In een demonstratiekast ziet u de ijverige werkers, de koningin en zelfs poppen in diverse stadia. Weizigts imker Leo van der Heijden of leden van de Dordtse Bijenvereniging geven u deskundige informatie. Ook komt u er producten tegen die van honing zijn gemaakt. Wist u dat u echte Weizigthoning kunt kopen bij de balie van Koetshuis Weizigt?

Bijenkasten
Vóór de bijenstal aan de rand van de vijver staan verschillende kasten met bijenvolken. Via de vliegroute over het water vliegen ze dagelijks af en aan op zoek naar voedsel en nectar. Weizigt heeft veel bijvriendelijke planten. Maar ze doen ook privétuinen aan op zoek naar bijenlokkers. Bomen als de kastanje zijn ook favoriet. Weizigts bijenvolken zijn vanwege die overvloed aan voedsel in hun omgeving de winter goed doorgekomen.

Solitaire bijen
Aan de bijenstal hangen houtschijven met ingeboorde nestgelegenheden en holle riet- en bamboestengels met verschillende doorsneden. Die zijn bestemd voor solitaire bijtjes. Deze bijensoorten maken dus geen honing, maar het is wel leuk om ze bezig te zien en iets over hun levenswijze te weten te komen. Verschillende soorten hebben afgelopen zomer hier hun nestjes al ingemaakt. 
 
Zandbijtjes
Naast de bijenstal ligt een uitgegraven gebiedje gevuld met zand. Hiermee creëren we voor de verschillende soorten zandbijtjes een ideale plek om zich hier te vestigen. Deze bijensoorten graven en maken hun nestjes in het zand.     

Openingstijden
De bijenstal is tot en met september 2 zondagen per maand geopend van 13.00 – 16.30 uur.
In de bijenstal kunt u kaarsen rollen van bijenwas (€ 0.50). Weizigthoning, kunt u kopen bij de balie van Koetshuis Weizigt. (500 gram voor € 4,00).

Meer informatie: www.weizigtnmc.nl.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.