Ontwikkeling subsidie ID-banen

19 mei 2011
Ontwikkeling subsidie ID-banen

DORDRECHT - Door bezuinigingen van het Kabinet neemt het budget voor participatie en re-integratie in de Drechtsteden in de periode tot 2014 af tot een derde van het huidige budget. Daarnaast zijn de jaarlijkse kosten voor ID-subsidie zo hoog, dat deze op termijn het hele budget opeisen. Dat zou betekenen dat de Drechtsteden geen budget heeft voor re-integratie van ruim 5000 werkzoekenden. Er zijn dus ingrijpende maatregelen nodig op de ID-subsidie, om nu en in de toekomst op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te anticiperen. Om die reden zal het Drechtstedenbestuur op 23 juni een besluit nemen over een voorstel tot afbouw van de ID-subsidie.
Het voorstel waarover het Drechtstedenbestuur dan beslist, houdt in dat op 1 augustus 2012 de afbouwregeling tot 0% wordt teruggebracht.

Het Drechtstedenbestuur is zich ervan bewust dat dit een pijnlijke maatregel gaat worden voor uw organisatie die een grote impact kan hebben. De gevolgen van de afbouw van subsidie hangt samen met het belang van de functie die nu door een ID-werknemer wordt uitgevoerd, en de vraag of u deze functie uit andere middelen kunt financieren. Het Drechtstedenbestuur zoekt naar mogelijkheden om werkgevers en werknemers in dit traject tegemoet te komen.

Ik hoop u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Als u naar aanleiding van deze brief vragen wilt stellen, kunt u een e-mail sturen naar aw.coolen@drechtsteden.nl

Na de vergadering van het Drechtstedenbestuur op 23 juni, wordt u over het besluit en de uitwerking ervan geïnformeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.