Nog veertien feiten dit jaar op Dordtse Historische Kalender van #Diep

19 mei 2011

DORDRECHT -De Dordtse hiswtorische kalender van Erfgoedcentrum DiEP vermeldt dit jaar nog veertien !) historische feiten.

Het honderd jarig bestaan van Jubal en de honderdste geboortedag van Leendert Keesmaat waren feiten op de kalender, die inmiddels in het verleden liggen, maar veel aandacht kregen en nog krijgen.

Bij de veertien feiten staan al enkele historische gebeurtenissen, die al aandacht krijgen. Zo wordt voor december Pieter Bas genoemd, de romanfiguur van Godffried Bomans.

Het bezoek van Keizer Napeleon aan Dordrecht heeft nog geen aandacht gekregen, maar zijn bezoek tweehonderd jaar geleden aan Marinestad Den Helder levert daar al een uitgebreid programma op. De PvdA Dordrecht is bezig met een programmma rond de 150 ste geboortedag van Th. Stoop, de armendokter die de eerste SDAP wethouder werd.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.