Theehuis Staminaka gesloten op last burgemeester

19 mei 2011
Theehuis Staminaka gesloten op last burgemeester

DORDRECHT - Theehuis Staminaka moet vanaf vrijdag 20 mei 2011 de deuren sluiten. De burgemeester heeft dit besloten, omdat het theehuis geen vergunning heeft.

Theehuis Staminaka is gevestigd aan de Eigenhaard 52 in Dordrecht. De reden van de sluiting is dat de nieuwe eigenaar van de zaak, niet over een exploitatievergunning beschikt. Hij is daar inmiddels een aantal keren op gewezen.
Aan het besluit om het theehuis te sluiten is een officiële waarschuwing van de burgemeester vooraf gegaan. De politie heeft daarop geconstateerd dat de gelegenheid nog steeds open is. Op last van de burgemeester moet het theehuis gesloten worden totdat er een definitief besluit is genomen op de aanvraag voor de exploitatievergunning.
De sluiting gaat in op vrijdag 20 mei om 12.00 uur.

Aanvraag vergunning in behandeling
De eigenaar van Staminaka heeft eerder dit jaar een exploitatievergunning aangevraagd. Deze aanvraag is toen buiten behandeling gesteld omdat de vereiste papieren niet werden aangeleverd. Inmiddels heeft de eigenaar een nieuwe aanvraag voor een exploitatievergunning ingediend. Daarvoor zijn de vereiste stukken ingeleverd. Er kan echter nog geen vergunning worden verleend, omdat het integriteitsonderzoek op grond van de Wet Bibob nog niet is afgerond. Zolang er geen vergunning is, mag het theehuis niet open zijn.

Burgemeester Brok realiseert zich dat met de sluiting van het theehuis de inkomsten voor de eigenaar zullen wegvallen en het verlies van klandizie een gevolg kan zijn van deze sluiting. Echter de burgemeester heeft bij zijn aanstelling aangegeven streng op te treden tegen mensen die zich niet aan de regels houden. Het geopend hebben van theehuizen en andere horecazaken zonder vergunning is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening niet toegestaan.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.