Lof voor werk van kunstenares Katinka van Haren met Buddingh' als inspiratie

19 mei 2011

DORDRECHT - Columnist Kees Thies houdt vandaag in AD De Dordtenaar een pleidooi om het werk van Katinka van Haren tot nieuw beeldmerk van de stad uit te roepen.

Zij heeft op een geheel eigen wijze (zie foto) het gedicht gorgelrijmen van C.Buddingh' verbeeld. Tot begin november exposeert zij haar werk in combinatie met gedichten van Buddingh' in de tuin van natuurcentrum weizigt. De familie Buddingh' is blij met Katinka van Haren en heeft haar als enige recht gegeven om van de gedichten van Kees Buddingh' gebruik te maken bij haar creativiteit.

Kees Thies geeft haar ook in de krant een bijzondere plek.

Haar Buddingh'boek zit vol kleur.

 

 

INFO OVER KATINKA VAN HAREN:

In een hoekpand, gelegen aan de langste winkelstraat van Dordrecht, is Galerie Voila te vinden. Wie er binnenstapt, loopt een andere wereld in. Vrolijk, kleurrijk, knus, fantasievol en daarbinnen een bruisende kunstenares. Katinka van Haren, zelf al een kleurrijk persoon, brengt een glimlach op een gezicht met haar tekeningen, schilderijen en collages.

Prominent aan de muur hangt de blauwbilgorgel. Een avontuurlijk wezen, gemaakt van materialen die je vindt tijdens avontuurlijke wandelingen. Voor Katinka was het een ontdekkingreis om het wezen te creëren. "Het werken met verschillende materialen, driedimensionaal, was voor mij echt een hele nieuwe manier. Het was spannend en opende voor mij zoveel mogelijkheden. Ook de ontdekking van de kleurpotloden, het grafiet en het werken met een kroontjespen en gekleurde inkten werkte heel inspirerend! Dat waren voor mij heel nieuwe technieken die wel helemaal bij de gorgelwezens passen."

Wil je meer lezen over Katinka van Haren, haar galerie of haar werk?
Klik dan door naar www.katinkavanharen.nl.

 

Gorgelwezens

Verder is de groep Dichterbij geinspireerd door Buddingh' en heeft dat op CD gezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.