GGD ZHZ biedt gezond snoepalternatief tijdens Avondvierdaagse

26 mei 2011

DORDRECHT - Begin juni wordt in Dordrecht  de Avondvierdaagse weer gelopen, een happening waarin sportiviteit voorop staat.Dit sportieve karakter van de wandeltocht staat in contrast met de grote hoeveelheid snoep en andere dikmakers die deelnemers, als beloning voor hun mooie prestatie, op de slotdag krijgen uitgereikt. Door middel van een opvallende bewustwordingsactie op dinsdag 7 juni in Dordrecht  wil de GGD Zuid-Holland Zuid het gezonde karakter van de Avondvierdaagse benadrukken. Tegelijkertijd wil zij voor de slotdag ook aandacht vragen voor een gezond alternatief voor een beloning : de gezonde snoepketting.

Medewerkers van de GGD ZHZ brengen al bij de start van de Avondvierdaagse (in Dordrecht tussen 17.40 en 18.20 uur) het
gezonde karakter van de Avondvierdaagse onder de aandacht. Zij delen flyers uit en gaan met aanwezigen in gesprek. Ook de Fruity Four - vier opvallende, ‘fruitige’ mascottes in de vorm van een peer, banaan, ananas en aardbei - zijn aanwezig. Zij begeven zich onder de deelnemers en delen vers fruit uit, om deze bewustwordingsactie te steunen.

Gezonde snoepslingers
Om deze gezonde start op de eerste dag niet helemaal te laten ondersneeuwen door het uitgedeelde snoepgoed op de laatste dag, wordt ook een gezond alternatief voor snoepgoed gepromoot. De GGD ZHZ wil namelijk niet alleen zeggen wat beter niet zou kunnen, maar vond het dit jaar ook nodig om met een alternatief te komen. Daarom heeft zij afspraken kunnen maken met een bedrijf dat ‘gezonder snoep’ produceert onder de naam YUNO. Dit bevat alleen 100% natuurlijke ingrediënten. Het is gemaakt van fruit, bevat geen kunstmatige geur-, kleur-, smaakstoffen en geraffineerde suikers en is gluten- en gelatinevrij. Daarnaast zit het in een voor kinderen aantrekkelijk jasje.
Angelique Nijssen, projectleider overgewicht van de GGD ZHZ, is blij met dit gezonde alternatief. “Ook in voorgaande jaren vroegen we aandacht voor alternatieven voor ongezonde beloningen bij de Avondvierdaagse. Bijvoorbeeld in de vorm van een bloemetje of speelgoed. Maar voor veel mensen hoort de snoepslinger traditioneel bij de slotdag. Daarom hebben we nu met het bedrijf Yummm! Concepts afspraken gemaakt om, bij wijze van pilot, gezonde snoepkettingen in Dordrecht aan te bieden. Ze zijn vanaf 26 mei te koop bij lokale verkooppunten.” De Plus Supermarkten in beide gemeenten waren graag bereid een bijdrage te leveren aan deze actie van de GGD ZHZ. Zij fungeren dan ook als verkooppunt van het gezonde snoep.

De snoepslingers zijn te koop bij:
Plus 't Lam - Dubbelsteynlaan West 86
Plus Bieshof - Van Eesterenplein 23
Plus Boerman - Hoekenessestraat 64
Plus Doesburg - Vogelplein 12

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.