Is het project Cilio gestopt?

27 mei 2011

DRECHTSTEDEN - Het lijkt erop dat het regionale jongerenproject Cilio, dat vooral draaide om de website cilio.nl, een stille dood is gestorven. Alleen is het totaal onbekend waarom de website cilio.nl al ruim 2 weken niet meer bereikbaar is. Alleen de gemeente Papendrecht heeft vorige week kort het volgende meegedeeld:

"Het college van B&W heeft besloten dat de jaarlijkse bijdrage aan de op de jeugd gerichte website cilio.nl wordt gestopt. De verwachte gevolgen van afschaffing zijn zeer beperkt, want slechts 4 tot 6% van de Papendrecht jongeren kijkt weleens op de website, blijkt uit onderzoek. Verder zijn de activiteiten die Cilio voor de Papendrechtse jeugd organiseert minimaal."

De website iDordt is op onderzoek uitgegeaan en heeft gebeld met BLIS, de site bouwer. Zij vertelde dat ze dit in opdracht van de site-eigenaar hebben gedaan, de BOD-groep. De verantwoordelijke bij BOD kon of wilde iDordt echter niet te woord staan en op de vragen die per mail zijn gesteld antwoordt BOD niet. Vandaag heeft iDordt een reminder aan BOD gestuurd, maar omdat men weinig hoop heeft dat hier nog iets zinnigs uit komt, zijn de vragen ook meteen aan wethouder Piet Sleeking van de Dordrecht gesteld.

Jaarlijks ging er liefst € 120.000 euro naar het project, maar dat lijkt dus weggegooid geld te zijn. Wanneer komt er een offcieel bericht van de Drechtsteden dat men met dit project is gestopt en men welke redenen? En wie kan hiervoor (politiek) aansprakelijk worden gesteld?

De oorspronkelijk doelstelling was:
Cilio is een eigentijds en interactief internetplatform van alle Drechtstedengemeenten waarbij participatie en bereik voorop staan. Cilio combineert een informatieve site met de functionaliteiten van een community. Cilio richt zich op jongeren en jongereninstanties (onder meer: school, sport, horeca, zorg) in de directe leefomgeving.

Zie ook www.idordt.nl/cilio-nog-steeds-stuk-een-vervolgverhaal

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.