Hardnekkige grafittispuiter vindt dat de stad mooier wordt van zijn gespuit

27 mei 2011

DORDRECHT - Je zou ze wel in de spuitcabine willen zetten en zelf eens even “mooi” willen spuiten met de verfspuit. We hebben het dan over een reactie die je zou kunnen hebben op de mening van graffitispuiters in de binnenstad van Dordrecht en in het bijzonder Max de S., 23 jaar, die een werkstraf van 320 uur tegen zich hoorde eisen. Hij zou zo'n 55 keer zijn kenmerk, tag, zoals dit in de graffitiwereld heet, geplaatst hebben in de Dordtse binnenstad.

Max de S. vindt namelijk dat zijn graffiti de stad mooier maakt. Zijn 'GAMS' en 'GVD' in wit met zwarte omlijning, werden op diverse plekken in de binnenstad geplaatst. Zijn spuitkunsten, zo je dit al zo kunt noemen, beperkten zich niet alleen tot gemeentelijke eigendommen – zoals meestal het geval is – maar ook woonhuizen en dus ook historische panden in de binnenstad van Dordrecht.

Tijdens de rechtszaak sprak een bewoner zijn gram uit. Hij had zelfs met een emmer latex op zijn balkon gestaan, om dit over de spuiters heen te gooien. “Schandalig”, noemde een bezoeker van de rechtszaak het.

Max de S. is hardnekkig. Dit is al de vierde rechtszaak tegen de spuiter. De officier van Justitie stelde daarom dat het ongeloofwaardig was dat de S. nu wel écht zou stoppen met zijn gespuit.

Daarom is 120 uur extra straf geëist bovenop de 200 uur die voor de nieuwe feiten geldt. Bij de eis hoort ook een vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Op donderdag 9 juni 2011 volgt uitspraak in deze rechtszaak.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.