Toezicht gaat fietswrakken verwijderen

27 mei 2011
Toezicht gaat fietswrakken verwijderen

DORDRECHT - Gemeente streeft naar fietswrakkenvrij station
Medewerkers van Toezicht hebben deze week 51 fietswrakken aangetroffen in en bij de fietsstallingen voor en achter Station Dordrecht. De wrakken zijn gelabeld en worden over twee weken verwijderd. Zo komt er voor reizigers meer parkeerruimte voor hun tweewielers.

De fietsen die als wrak zijn bestempeld, belemmeren een goed gebruik van de stallingen. Een fietswrak is een fiets die zichtbaar al langere tijd niet meer wordt gebruikt. Dat kan blijken uit een lekke band, opgehoopt vuil rond de banden en het ontbreken van essentiële onderdelen, zoals stuur, zadel, remmen of wielen. De fietswrakken zijn nu gestickerd, zodat eigenaren weten dat hun fiets is aangemerkt als wrak. Zij hebben tot begin juni de tijd om hun fiets alsnog weg te halen. De fietsen zullen daarna als schroot worden afgevoerd.

Controle
Toezicht controleert bovendien dagelijks op het illegaal stallen van fietsen op het stationsplein. Eind maart is er een waarschuwingsperiode geweest; de meeste mensen zochten na een waarschuwing een plek in de stalling. In het stationsgebied zijn voldoende stallingvoorzieningen. De stalling bij het station telt circa 2000 plaatsen. In het bewaakte gedeelte is plek voor ongeveer 1000 (brom)fietsen.

Sinds de invoering van het parkeerverbod voor (brom)fietsers op 1 april 2011 zijn er 22 bekeuringen uitgedeeld voor illegaal stallen op het plein. Deze handhavingactie zal de komende maanden op wisselende tijdstippen voortgezet worden. Wie zijn (brom)fiets illegaal stalt, krijgt een boete van 25 euro.

Veiligheid
Het College van Burgemeester en Wethouders vindt het belangrijk dat Dordrecht een prettige en veilige stad is om te wonen. Om die reden is leefbaarheid en veiligheid één van de speerpunten. Het verwijderen van fietswrakken en het parkeerverbod voor (brom)fietsen in het stationsgebied moet een bijdrage leveren aan het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in de stad. Het college neemt zijn verantwoordelijkheid en vertrouwt er op dat inwoners dat ook doen. Dordtenaren zijn immers zelf ook verantwoordelijk voor hun leefomgeving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.