Kunstkerk blijft langer open

31 mei 2011
Kunstkerk blijft langer open

DORDRECHT - Soepele overgang naar Energiehuis

De Kunstkerk in Dordrecht blijft open voor concerten en andere culturele evenementen tot het Energiehuis klaar is (eind 2012). Dat heeft wethouder J. Mos van cultuur bekend gemaakt. Naast de concerten in de Kunstkerk zelf komen er ook concerten onder de noemer Kunstkerk op locatie, onder meer in het Dordrechts Museum.


Een half jaar geleden wilde het gemeentebestuur de Kunstkerk als gebouw direct sluiten, en de concerten voortaan programmeren in het Dordrechts Museum. Daar komt de wethouder nu op terug. ,,Het is nog steeds de bedoeling om de Kunstkerk te verkopen, maar dat schorten we nu even op’’, aldus wethouder Mos. ,,Ik vind het belangrijk dat de succesvolle concertserie door kan gaan. Uiteindelijk is de nieuwe zaal in het Energiehuis daarvoor de aangewezen ruimte, en tot die tijd blijven we de Kunstkerk gebruiken. De voordelen daarvan wegen voor mij zwaarder dan de geringe meerkosten die we maken door de Kunstkerk anderhalf jaar langer te exploiteren.”

Coördinator Evelien Holster van de Kunstkerk is opgetogen over dit besluit. ,,We hebben in korte tijd een goede naam gekregen, zowel bij bezoekers als musici. Daarin speelt het gebouw ook een rol.’’ Holster benadrukt dat er ook concerten in het Dordrechts Museum zullen plaatsvinden. ,,De samenwerking met het museum is al begonnen. We willen elkaars kwaliteiten benutten en zelfs uitbreiden.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.