Zwammen en MVO in derde Dordts Duurzaamheidscafé

31 mei 2011

DORDRECHT - Duurzaam ondernemen staat centraal in het 3de Dordts Duuzaamheidscafé op woensdag 8 juni. Ondernemers komen aan het woord over hun maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, over koffie, koffiedik en ander afval en over oesterzwammen.

Steeds meer Dordtse bedrijven, groot en klein, zijn actief bezig hun bedrijfsprocessen en producten te verduurzamen. Er gebeurt veel achter de schermen en er zijn veel inspirerende initiatieven. Wat komt er kijken bij duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen? En wat merken de Dordtenaren en hun omgeving daar direct van? Daarover spreken drie gasten.

Rob Koller, directeur van ICS International vertelt over de vooruitstrevende ontwikkelingen in de koffie- en theebranche. Op de koffiedik van ICS groeien tegenwoordig de oesterzwammen van Jan Willen Bosman Jansen, directeur van GRO-Holland. Hij doet uit de doeken hoe hij werkt aan het uitbreiden van deze keten. Dion van Steensel, directeur duurzaamheid van HVC, gaat in op de omslag van afvalverwerker tot energieproducent.

Dit keer is er ook een traktatie van Fairtrade Gemeente Dordrecht, dat viert dat er nu wereldwijd duizend Fairtrade Gemeenten zijn. Het aantal organisaties en bedrijven in Dordrecht dat eerlijke producten gebruikt en verkoopt stijgt gestaag en is inmiddels de 150 gepasseerd. Onder meer cateringbedrijf Loffelijk en de Rabobank krijgen een Fairtrade Gemeentesticker uitgereikt.
Verder is er aandacht voor ontwikkelingen rond onder meer Stadswerven Bloemrijk en Plastic Tasvrij Dordrecht. De vernieuwde website www.dordtduurzaam.nl wordt gelanceerd. En er is volop ruimte om te netwerken over duurzame ideeën en initiatieven.

Het café in de paardenstal van Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De presentatie van deze avond is in handen van Conny Taheij en Adri Bakker.

Het Duurzaamheidscafé is een initiatief van het burgerplatform Duurzaamheid Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.