Drugscontrole: 6 kg heroïne in beslaggenomen

01 juni 2011

DORDRECHT - Bij een drugscontrole op de A16 ter hoogte van de Zuidpunt zijn bij diverse weggebruikers gebruikershoeveelheden soft- en harddrugs in beslaggenomen. Uitschieters waren een 34-jarige Française en twee Fransmannen van 24 en 32 jaar die samen in één auto zaten en bij wie in totaal ruim 1100 xtc-illlen werden aangetroffen. Zij zijn ingesloten en de auto is in beslaggenomen. Een Belgische automobilist werd na een achtervolging waarbij de snelheid opliep tot 200 km/uur bij Hazeldonk aangehouden. Hij kon weer terug naar het politiebureau in Dordrecht waar hij met een bekeuring van 520 euro werd heengezonden. De man bleek geen rijbewijs te hebben.

Drie Fransmannen werden ter hoogte van in Rijsbergen langs de kant gezet. Bij hen werden een alarmpistool en drie slagwapens aangetroffen en in beslaggenomen. Twee Fransmannen van 44 en 49 jaar werden ter hoogte van de Zuidpunt aangehouden. De twee reden samen in één auto en gooiden na het krijgen van een volgteken een tas uit hun raam. Die werd in beslaggenomen. De verdachten ontkenden dat de tas van hen was en zeiden niet te weten wat er in zat. De politie kwam er snel genoeg achter: ruim 6 kg (vermoedelijk) heroïne. De mannen zitten vast en hun auto is in beslaggenomen.

De controle duurde van 31 mei 19.00 uur tot 1 juni 03.00 uur en werd uitgevoerd door agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid, de Politie Rotterdam Rijnmond, het KLPD en het Joint Hit Team. De politie blijft in de toekomst op onaangekondigde tijden op de A16 én elders op drugs controleren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.