Duizenden bezoekers bij open dag Stadsboerderij Weizigt

23 april 2011
Duizenden bezoekers bij open dag Stadsboerderij Weizigt

DORDRECHT - Op zaterdag 23 april 2011 opende de duurzaamste Stadsboerderij van Nederland officieel haar deuren: Stadsboerderij Weizigt. De Open Dag werd een beestachtig goed feest met allerlei activiteiten voor jong en oud, mede dankzij het heerlijke weer. Naar schatting waren er in totaal tussen de 10.000 en 12.000 bezoekers.

Onder brede bestuurlijke belangstelling vanuit de Drechtsteden opende burgemeester Brok een enorme wereldbol met daarin (biologisch afbreekbare) ballonnen met wenskaarten. Leerlingen van scholen in de regio Drechtsteden hebben daarop hun ‘wens voor de wereld’ geschreven. Deze ballonnenactie vormde de aftrap van het openingsfeest, waarvan het bezoekersaantal wordt geschat op 7.000 tot 10.000. Het terrein was de hele dag tjokvol bezoekers. Er werden 5.000 ijsjes, 1.000 duurzame suikerspinnen en 2.000 duurzame appels weggegeven, 13 pleisters geplakt en 1.000 sprinkhanen gegeten.

De nieuwe Stadsboerderij Weizigt is echt een uithangbord voor de gemeente Dordrecht op het gebied van duurzaamheid.
Technieken en installaties zijn zichtbaar gemaakt en er zijn leuke ontdektochten door het gebouw en over het terrein. Een plek waar jonge bezoekers spelenderwijs leren over dieren, milieu, water en energie.


Bij de ingang allerlei kraampjes met info en biologisch eten

Veel ballonnen en een reuze springkussen.

De reuzekas met allerlei tropische planten

In het park zelf waren ook allerlei kraampjes

De nieuwe boerderij gezien vanaf het zuiden...
 

... en hier gezien vanaf de andere kant met een reuze opblaaswereldbol.

De ezels, dwerggeiten, schapen, koeien, knaagdieren en het minipaardje hebben prachtige binnen- en buitenverblijven gekregen, inclusief knuffelweides. Kinderen kunnen innovatieve ontdekkingstochten lopen in en om de boerderij, waarbij men punten verzamelt door allerlei opdrachten te doen met een ‘magische bal’.

Op de Open Dag was er ook een duurzaamheidsmarkt, insectenproeverij, poppenkastvoorstelling en nog veel meer. Ook was er heel wat gratis biologisch te eten en te drinken. Er waren alleen al zo'n 10.000 ijsjes uitgedeeld.

De terecht trotse Weizigt-directeur Louise Bergenhenegouwen was dan ook erg tevreden over het resultaat en de reacties van de bezoekers. Wie weet komt er jaarlijks een Open Dag?

Stadsboerderij Weizigt is 7 dagen per week open van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie, zie www.weizigtnmc.nl

Foto's: Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.