Mevr. Jonkers 75.000ste bezoeker Stadsboerderij Weizigt

03 juni 2011
Mevr. Jonkers 75.000ste bezoeker Stadsboerderij Weizigt

DORDRECHT - Op vrijdag 3 juni begroette Duurzaamheidscentrum Weizigt haar 75.000ste bezoeker sinds de opening van de nieuwe Stadsboerderij begin dit jaar. Mevrouw Jonkers uit Hendrik-Ido-Ambacht was de gelukkige.

Zij bezocht met haar kinderen Jens en Mette-Marit Weizigt voor een dagje uit. Bij aankomst ontving zij uit handen van directeur Louise Bergenhenegouwen een feestelijke bos bloemen. De kinderen kregen een zaklamp op zonne-energie.

“Het loopt storm bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dit overschrijdt onze verwachtingen ruimschoots. We zijn enorm positief verrast”, aldus Weizigtdirecteur Louise Bergenhenegouwen. “Op 3 januari is de stal van de Stadsboerderij weer opengegaan. Aan de rest van het terrein rond het gebouw werd nog volop gewerkt. Maar men wist ons gelijk weer te vinden.”

We horen vaak van bezoekers dat ze de boerderij echt gemist hebben tijdens de verbouwing. Dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen, voorheen hadden we op jaarbasis ca. 50.000 bezoekers. Nu voor de zomervakantie al 75.000. Mensen zijn verrast als ze het nieuwe gebouw zien. En die positieve mond-tot-mond reclame is onbetaalbaar.”

Nu het terrein steeds meer vorm krijgt, blijven de cijfers stijgen. “Wie weet waar dit uitkomt”, blikt Bergenhenegouwen vooruit. “De lente is losgebarsten, dus wordt een gratis groen dagje uit bij Weizigt nog aantrekkelijker. Het begin mei geboren miniveulen Jewel trekt veel aandacht. Maar ook de lammetjes en bokjes trekken natuurlijk veel belangstelling. Tel daar het beestachtige openingsfeest bij op, dan kan 2011 voor Weizigt niet meer stuk!”

Ook wethouder Wagemakers (duurzaamheid) is enthousiast: “Weizigt heeft een niet te onderschatten functie in Dordrecht en de regio. Het is veel meer dan alleen een boerderij. Er staat hier een heel bijzonder gebouw op een mooi terrein. Weizigt ademt duurzaamheid, op een praktische, toegankelijke en vooral leuke manier. Ik ben heel blij dat Dordtenaren dit duurzame uithangbord nu al in groten getale bezoeken.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.