Man bestolen met babbeltruc; politie zoekt getuigen

03 juni 2011

DORDRECHT -Een 85-jarige man uit Dordrecht is woensdagavond 1 juni bestolen door middel van een babbeltruc. De man werd rond 18.00 uur op het Admiraalsplein aangesproken door een jonge vrouw met een Oost-Europees uiterlijk, waarna een kort gesprek ontstond tussen de twee.

Toen de man rond 18.20 uur thuis was in zijn woning op de tweede etage van een flat aan de Jacob van Heemskerckstraat, belden twee onbekende jonge vrouwen aan. De twee zeiden een tasje te willen afgeven bij de buren die niet thuis waren en vroegen of de man wellicht een briefje kon schrijven. De twee gingen met de man mee naar binnen. Toen de man even de woonkamer verliet, gingen de dames er plotseling vandoor. Vervolgens bleek de betaalpas van de man gestolen evenals een aanzienlijk bedrag aan spaargeld die de man in zijn woning bewaarde.

De politie doet onderzoek naar de diefstal en beschikt over de volgende signalementen van de twee jonge vrouwen die bij de man aan de deur kwamen:

•Vrouw 1: ongeveer 20 jaar, Oost-Europees uiterlijk, ongeveer 1.70 lang, donkere opgemaakte ogen, stevig postuur. Ze droeg een lichtgrijze blouse en een donkerkleurige broek en had een grijze, katoenen tas bij zich.

•Vrouw 2: ongeveer 20 jaar, Oost-Europees uiterlijk, ongeveer 1.70 lang, donkere ogen en zwart haar tot op de schouder, tenger postuur, mager gezicht.

De politie vraagt mensen die de vrouwen herkennen of meer informatie hebben contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.