Wil Boesten schrijft nieuw boek “Tot de regen komt”

17 mei 2011
Wil Boesten schrijft nieuw boek “Tot de regen komt”

DORDRECHT - Dordtenaar Wil Boesten, oud-bestuurslid van Stichting Perspektief, heeft zijn 2e boek geschreven, genaamd “Tot de regen komt”. Het boek wordt uitgegeven voor uitgeverij Augustus.

Op donderdag 19 mei is er een feestelijke boekpresentatie, waarbij Schrijver Oek de Jong het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen.

Over Tot de regen komt:
Juni. De hitte breekt alle records. Vier vrienden besluiten de door stroomuitval en watergebrek geteisterde stad te verlaten: Emidio, kok en voormalig wonderkind, zijn oudste vriend Mondo, die zijn leven aan het theater heeft gewijd, Paolo Lentini, een uitgetreden kloostermonnik, en diens vrouw Neva. Ze willen hun toevlucht zoeken bij hun gezamenlijke vriend Michele, die teruggetrokken leeft in een patriciërshuis in een vervallen rotsdorp. Wat weerhoudt hen, nu het internationale festival waarmee hun levens zo nauw verweven waren aan wanbeleid ten onder is gegaan? Op de ochtend van vertrek blijkt Neva verdwenen. De drie mannen vertrekken zonder haar.

Op de rots dringen herinneringen aan zijn nederlagen en de dubbelhartige vriendschap met Neva zich aan Emidio op. Ontsnappen aan jezelf blijkt even onmogelijk als ontkomen aan de hitte. Langzaam sluit de ongedurige kwaadheid Emidio in.
De extreme omstandigheden zetten de verhoudingen in het oude huis steeds verder onder druk. Tegen een apocalyptisch decor komt het tot een groteske confrontatie.

Wil Boesten (1962) is schrijver en vertaler. In 2007 verscheen zijn eerste roman Spiltijd. Daarna publiceerde hij verhalend en essayistisch werk in onder meer De Tweede Ronde, De Gids en De Revisor. In 2010 verscheen de lezing De gedroomde stad en schreef hij de korte theatermonoloog Hubertus.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.