‘Boek aan Huis’, een service voor aan huis aan gebonden bibliotheekleden

14 mei 2011

DORDRECHT - De Bibliotheek A tot Z heeft de speciale service Boek aan Huis voor  aan huis gebonden personen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen en er ook niet gemakkelijk anderen voor kunnen inschakelen. Vrijwilligers van de bibliotheek bezoeken de mensen thuis, halen en brengen de materialen. Doel van de service is het voortzetten van leesplezier in een aan huis gebonden situatie. Alleen een geldig abonnement is nodig en aanmelden voor de service kan bij de bibliotheekvestiging in de buurt.

Wat houdt Boek aan Huis in
Boek aan Huis is speciaal bedoeld voor ouderen, zieken en gehandicapten die zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen. Na aanmelding voor de service komt een vrijwilliger van de bibliotheek op bezoek bij de mensen thuis of in een instelling, en vertelt wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft , vraagt wat de wensen zijn en welke genres graag gelezen worden. Het gratis bezorgen en ophalen van de nieuwe boeken wordt door dezelfde vrijwilliger  1 keer in de 3 / 4 weken verzorgd.
De bibliotheek heeft een ruime keuze aan romans in allerlei genres: familie, streek, avonturen, literair enz. en
informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast zijn er dvd’s, tijdschriften, brochures en folders.

Grote letter en gesproken boeken
Speciaal voor diegenen die niet zo goed meer kunnen zien, beschikt de bibliotheek over boeken die in GROTE LETTER gedrukt zijn. Verder kan een beroep worden gedaan op het loket ‘Aangepast-lezen’ voor het lenen  van gesproken boeken op daisy-rom. De bibliotheek heeft een bescheiden collectie daisy-roms en daisy spelers die thuis uitgeprobeerd kunnen worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.