Man aangehouden in onderzoek naar brandstichting Dordrecht

15 juni 2011

DORDRECHT - Een 27-jarige man uit Den Haag is op 14 juni in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brandstichting in een woning aan de De Jagerweg in Dordrecht op 8 mei 2011. De man is overgebracht naar Dordrecht en wordt verhoord.
De politie startte direct een groot rechercheonderzoek naar de brand, waarbij drie personen gewond raakten van wie een ernstig. Twee van de bewoners, een 47-jarige man en een 48-jarige vrouw, verlieten zelf het pand en zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige zoon van het echtpaar werd door de brandweer uit de woning bevrijd en raakte ernstig gewond. De woning raakte zwaar beschadigd en is onbewoonbaar.
Sinds 8 mei heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van zo’n 25 mensen onderzoek naar de brandstichting gedaan. Onder meer werd een buurtonderzoek verricht en werd door de Unit Forensische Opsporing gezocht naar eventuele sporen.
Met de aanhouding van de 27-jarige verdachte is het onderzoek niet klaar. Het TGO zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.