Maatregelen verkeerssituatie Burgemeester de Raadtsingel

17 juni 2011

DORDRECHT -Vanwege de zomerkermis en werkzaamheden aan de rotonde Spuiweg is het verkeer op de Burgemeester de Raadtsingel vertraagd. De gemeente heeft maatregelen genomen om de verkeerssituatie beheersbaar te houden.

Van zaterdag 18 juni tot en met zondag 26 juni vindt de zomerkermis in Dordrecht plaats. De kermis staat ook dit jaar weer op de hoek van de Spuiboulevard en Hellingen voor het Stadskantoor. Tijdens de opbouw en tijdens de kermis is een omleiding ingesteld. De Spuiboulevard is afgesloten voor verkeer vanaf de Houtkoperplaats tot aan de Spuiweg. De Hellingen is afgesloten tot aan het Papeterspad. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid. Vanaf dinsdag 28 juni middennacht zijn deze straten weer open voor verkeer. De parkeergarages Spuihaven, Veemarkt en Achterom zijn tijdens de kermis gewoon bereikbaar.

Maatregelen Burgemeester de Raadtsingel
Sinds begin mei wordt gewerkt aan de rotonde op het kruispunt Spuiweg - Krispijntunnel - Kilwijkstraat. Met de aanleg van de rotonde wil de gemeente de verkeersveiligheid en doorstroming op dit kruispunt vergroten. Omdat de werkzaamheden niet afgerond zijn, de tunnel voor autoverkeer afgesloten is en de zomerkermis op de Spuiboulevard staat, neemt de gemeente extra maatregelen om het verkeer op de Burgemeester de Raadtsingel beheersbaar te houden. Verkeersregelaars bewaken tijdens de spitsuren de doorstroming en bedienen indien nodig de verkeerslichten handmatig om het verkeer richting het oosten en de binnenstad meer groen te geven.

Het busverkeer kan de stad wel via de Krispijnse tunnel uit om de dienstregeling zo veel mogelijk in stand te houden. Ook fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de tunnel. Volgens planning is de rotonde op 15 juli gereed en gaat de tunnel open voor al het verkeer.

Meer informatie
De omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met gele borden en staan op de website www.dordrecht.nl/wegafsluitingen

 

.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.