Big-babyboom bij Stadsboerderij Weizigt

20 juni 2011
Big-babyboom bij Stadsboerderij Weizigt

DORDRECHT - In de ochtend van vrijdag 17 juni is het KuneKune varken Fleur van het Duurzaamheidscentrum Weizigt bevallen van 8 prachtige biggen. Na de geboorte van het mini-paardje Jewel keken de bezoekers en de medewerkers vol spanning uit naar de geboorte van de eerste biggen op de vernieuwde Stadsboerderij. De eerste big is vrijdagochtend geboren om 8.20 uur, de laatste om 9.39 uur. Het was dus een zeer vlotte bevalling onder het toeziend oog van de dierverzorgers is alles prima verlopen. Stagelopers, vrijwilligers en bezoekers konden achter het raam meekijken vanuit de Klimaatzone. Zelfs de kinderen van groep 1/2d van school Vest, die voor de les ‘Werken op de Boerderij’ kwamen, waren getuige van de geboorte van enkele biggen.

De biggen zijn 4 jongens en 4 meisjes. Ze hebben verschillende kleuren, de èèn is zwart/wit , de ander bruin/wit en weer een andere is wit met een paar zwarte vlekken. Moeder Fleur en de biggen blijven de eerste dagen op stal. De biggen kunnen daar heerlijk onder de warmtelamp slapen. Als het mooi weer is mogen ze al na een paar dagen lekker gaan wroeten in het Varkensweitje.
Kune Kune varkens komen oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland, bij de Maori’s vandaan. Het is een bijzonder rustig, leergierig en vriendelijk ras, zeer geschikt voor een kinderboerderij. Maar ook particulieren houden de dieren nogal eens als gezelschapsdier.
De biggen zijn te bewonderen van maandag t/m zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Om 16.00 uur worden de dieren gevoerd, leuk om mee te maken!


Meer informatie over Weizigt, het Duurzaamheidscentrum van Dordrecht en de Regio.
Op allerlei manieren stimuleert Weizigt duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Bijvoorbeeld met de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland, 2 hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten, ontdektochten en het professionele aanbod van educatieve programma’s. Volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren en voor bedrijven en andere organisaties om bijeenkomsten te organiseren, elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Weizigt inspireert tot duurzaam denken en handelen.

De Tuinen en de Stadsboerderij van Weizigt zijn in de zomervakantie elke dag geopend van 9.00 – 17.00.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.