Oud-leerlingen gezocht van Mulo Krispijn

28 juni 2011
Oud-leerlingen gezocht van Mulo Krispijn

DORDRECHT - Je oude klasgenoten weerzien na 30, 40 of zelfs 50 jaar, veel oud-leerlingen van Mulo Krispijn wachten met spanning op dat moment, zaterdag 8 oktober 2011 is het zover. In de zestiger en zeventiger jaren deden ze examen, de meesten haalden het felbegeerde diploma en begonnen aan een carrière, bouwden een gezinnetje en velen hebben inmiddels kleinkinderen. Graag gaan ze na al die jaren terug in de tijd naar hun eigen jeugd.

 In 1982 is ook een reünie gehouden door Mulo Krispijn. De adressenlijst van toen is bewaard gebleven, maar helaas niet meer bruikbaar, de afgelopen 30 jaar zijn veel mensen verhuisd. Daarom bij deze een oproep aan oud-leerlingen zich te melden.

 Mulo Krispijn ontstond in 1957 als afsplitsing van Mulo Groenedijk. Aanvankelijk zaten er vooral leerlingen uit Dubbeldam en de Hoeksche Waard op deze ULO, de zogenaamde buitenleerlingen. In de beginjaren was deze nieuwe school gehuisvest in houten noodlokalen aan het eind van de Nassauweg, in 1959 werd de nieuwbouw aan de Patersweg betrokken. Door de Duck (Dordtse Ulo Club Krispijn) was geld ingezameld en ter gelegenheid van de opening werd door Jeanne Vroegindewey een tekening aan de school aangeboden die gemaakt was door Otto Dicke.

 Velen herinneren zich Mulo Krispijn als een gezellige school waar vriendschappen ontstonden die nu nog voortduren. Het was voor de meesten een onbekommerde tijd waarin veel plezier gemaakt werd. Natuurlijk moesten ze ook naar school waar strenge en sympathieke leraren hen klaarstoomden voor het diploma, bijvoorbeeld de heren Bordewijk (handelskennis), Brassien (ook bekend van Rowic), Esseboom, van Kampen, Kesteloo, van Lelieveld (Nederlands en tekenen), Morang, Quittet, Schram (Duits en leider van de Schoolband), schoolhoofd Welles en niet te vergeten: mevrouw (Klaartje) Kooij.

Maar zeker zo belangrijk was de dansles bij Van der Teen en het schoolreisje naar Monschau, Blankenheim en Echternach in Luxemburg. School zat er bijna op, nog even een week samen optrekken en dan je diploma ophalen. Daarna zwermde de groep uiteen, velen gingen naar de H.T.S. of de kweekschool en sommigen zochten hun heil in een ander werelddeel, zoals Bea Smilde en Marja Fok die tegenwoordig in Canada wonen en zich ook hebben opgegeven voor deze reunie.

 De reünie begint zaterdagmiddag 8 oktober om 15.00 uur, duurt tot circa 20.00 uur en wordt gehouden in de Hans Petri Praktijkschool, Anna van Saksenstraat 11, 3314 NC te Dordrecht, dit is op loopafstand van het voormalige Mulo gebouw aan de Patersweg, net aan de andere kant van de S.M. Hugo van Gijnweg. Er is dus veel tijd om bij te praten na al die jaren, maar er kan ook genoten worden van een lopend buffet verzorgd door de Stichting Warm Aanbevolen.

Als het enigszins mogelijk is, zal ook een bezoek gebracht worden aan het voormalige Mulo gebouw aan de Patersweg, want daar hebben veel oud-leerlingen toch mooie herinneringen aan.

En er zal veel te bekijken zijn. Het gebouw is inmiddels ruim 50 jaar oud en werd de laatste jaren gebruikt door 2 basisscholen. Het wordt nu gerevitaliseerd, zodat het na de herfstvakantie gebruikt kan worden door leerlingen van het Da Vinci College.

 Om alvast een beetje in de stemming te komen is op Facebook een groep aangemaakt waarbij zich al circa 150 oud-leerlingen van Mulo Krispijn  hebben aangesloten. Regelmatig worden daar oude schoolfoto’s geplaatst.

 Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar: Reünie Mulo Krispijn, Poolsterhof 19, 3318 RK te Dordrecht, telefoon 078-6176651 of via email reuniemulokrispijn@gmail.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.