Verkeersveiligheidslabel School op Seef voor Prins Bernhardschool

28 juni 2011
Verkeersveiligheidslabel School op Seef voor Prins Bernhardschool

DORDRECHT - Als vierde school in Oud Krispijn ontving de Prins Berhardschool het verkeerveiligheidslabel School op Seef. Verkeerswethouder Jasper Mos reikte het label op woensdag 22 juni 2011 uit.

Uitreiking School op Seef label Prins BernhardschoolVoorafgaand aan de uitreiking demonstreerden leerlingen uit diverse groepen wat zij hebben geleerd tijdens de verkeerslessen. Zo is er in de onderbouw veel aandacht besteed aan veilig oversteken. Leerlingen van de bovenbouw hebben vooral hun fietsvaardigheid geoefend.
School op Seef staat voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Partners
Verschillende partners zijn betrokken bij School op Seef in Oud Krispijn. Naast de basisscholen zijn dit: de gemeente Dordrecht, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) en de Politie Zuid-Holland-Zuid. Elke partner heeft een eigen verantwoordelijkheid binnen het project. Zo levert de RPV een verkeersleerkracht en een financiële bijdrage. De gemeente spant zich in voor het realiseren van veilige schoolroutes en –omgeving. De scholen zelf leveren hun bijdrage door het geven van zowel praktische als theoretische verkeerslessen aan alle groepen en het werven van verkeersouders.  
 
Actieplan Veilig Verkeer
Het behalen van School op Seef was een onderdeel van het Actieplan Veilig Verkeer Oud Krispijn 2007 – 2010. In deze periode zijn allerlei activiteiten uitgevoerd om de verkeersveiligheid in Oud Krispijn te verbeteren. Specifiek voor de basisscholen in Oud Krispijn gaf Oud Krispijn Vernieuwt een veilige schoolroutekaart op zakformaat uit en werd het praktisch verkeersexamen nieuw leven in geblazen. Ter voorbereiding zorgde Oud Krispijn Vernieuwt samen met de scholen voor een fietsreparatieles. Kinderen leerden hoe ze een band moeten plakken en hun fietsverlichting kunnen maken.
In september 2009 ontving basisschool Pius 10 als eerste school in Dordrecht het label, gevolg door De Fontein in juni 2010 en Mondriaan in november 2010.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.