Grootschalige werkzaamheden Provincialeweg met meerdere omleidingen

03 juli 2011

DORDRECHT - Vanaf 4 juli start de gemeente met de grootschalige onderhoudswerkzaamheden op de Provincialeweg. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en duren drie weken, tot en met 22 juli. Tijdens deze drie weken is in iedere rijrichting maar één rijbaan beschikbaar op de Provincialeweg. Daarnaast wordt van 4 juli tot en met 15 juli steeds een gedeelte van de Provincialeweg afgesloten. Voor iedere afsluiting geldt een andere omleiding, die bijna dagelijks wisselt.


Het traject waaraan gewerkt wordt, loopt van de Reeweg Oost tot aan de Recklinghausenweg. Ook de op- en afritten van de N3 worden grondig aangepakt. Van 4 juli tot en met 8 juli werkt de aannemer in de rijrichting Dubbeldam en Stadspolders. In de week van 11 juli tot en met 15 juli werkt de aannemer in de rijrichting N3/Centrum. De aannemer werkt dag en nacht door om de werkzaamheden in deze korte periode te kunnen uitvoeren. Dit geldt voor beide rijrichtingen. Hier kan de omgeving geluidsoverlast van ondervinden.

Volg de omleidingsborden
De omleidingen zijn met informatieborden langs de weg aangegeven. Iedere wijk is met een eigen letter aangegeven op de omleidingsborden. Het verkeer richting Stadspolders volgt de borden met een S, verkeer naar Dubbeldam volgt de borden met een D. Verkeer richting De Hoven/Werkendam wordt verschillend via Stadspolders (letter S) omgeleid of via Dubbeldam (letter D). De N3 en het Centrum worden met een C aangegeven.

Vanuit Stadpolders wordt het verkeer geadviseerd vooral via de Groenezoom en Noordendijk te rijden. Verkeer vanuit Dubbeldam wordt geadviseerd om via de Overkampweg te rijden.

Reizen buiten de spits
Het onderhoud aan de Provincialeweg wordt in de zomervakantie uitgevoerd, omdat er dan minder verkeer verwacht wordt. Maar op de omleidingsroutes kan het nog steeds druk zijn. De gemeente adviseert daarom alle weggebruikers die buiten de spits kunnen reizen, dit ook te doen.

Asfalteren
Na de onderhoudswerkzaamheden wordt de Provincialeweg opnieuw geasfalteerd.

Van maandagavond 18 juli tot en met dinsdag 19 juli eind van de dag wordt gewerkt in de richting Dubbeldam/Stadspolders.
Van dinsdagavond 19 juli tot en met woensdag 20 juli eind van de dag wordt gewerkt in de richting N3/Centrum.
Tijdens het asfalteren is de gehele rijrichting die op dat moment wordt aangepakt, tussen de Reeweg Oost en de Recklinghausenweg, voor alle verkeer afgesloten.

Meer informatie?
De verschillende afsluitingen en omleidingen vindt u op de website www.dordrecht.nl/provincialeweg. De meest actuele informatie wordt ook via twitter verspreid (www.twitter.com/provincialeweg).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.