FC Dordrecht wint eerste oefenwedstrijd tegen WNC

04 juli 2011

DORDRECHT - In de traditioneel eerste oefenwedstrijd tegen het Waardenburgse WNC maakte FC Dordrecht een frisse en (voor rust) gretige indruk. Een nieuw elan in een ploeg waarbij dit jaar heel veel nieuw is. Theo Bos en Virgil Breetveld vormen de nieuwe technische staf die uit een vernieuwde en vooral verjongde selectie een nieuw elftal moet smeden.

Op basis van het beschikbare materiaal lijken daar zeker mogelijkheden voor. Bos gaf na de eerste trainingsdagen aan 'niet ontevreden' te zijn hetgeen werd bevestigd in de kwaliteit van de eerste helft. FC Dordrecht speelde geïnspireerd en tegen de door Marcel van Helmond getrainde tweedeklasser werd dartel de jacht op doelpunten ingezet.

In het doel is de concurrentiestrijd tussen Van der Ploeg en Doedee opnieuw begonnen en beide keepers mochten derhalve een helftje staan. Achterin lijkt de laatste lijn met Roderick Gielisse (gehuurd van ADO Den Haag), Amevor, Versluis en Coster op dit moment al te staan omdat de mogelijkheden daar nog niet al te groot zijn. Vandaar dat Joos Lima van Willem II momenteel op proef meetraint.

Op het middenveld maakte de ook van ADO Den Haag gehuurde Serhal Koksal indruk op 'de 6-positie' en bleek de lange van FC Groningen afkomstige Danny Post 'op 10' een versterking. Aan de rechterkant dartelde Santy Hulst en links speelde Wilmer Kousemaker (ex FC Den Bosch) vertrouwenwekkend.

Voorin waren Lopes en Jongebloet het eindpunt van heel veel aanvallen waartussen best wel wat bekijkenswaardige uitvoeringen zaten. Beide spitsen kwamen in hun drie kwartier speeltijd ieder tot twee doelpunten, maar gunden elkaar vooral ook de assist.

Het duurde iets meer dan een kwartier voor het eerste doelpunt van het dit seizoen te bejubelen was. De derde grote kans van de wedstrijd werd door Renaldo Jongebloet in de 18e minuut tot dat heugelijke feit gepromoveerd. Twee minuten later vond Cecilio Lopes zijn eerste treffer waarna Jongebloet, Danny Post (na een heerlijke solo van Hulst) en Lopes de 5-0 ruststand bepaalden.

In de tweede helft bleven alleen Gielisse en Amevor staan en verscheen Dordrecht met negen andere spelers in een bijna compleet andere opstelling binnen de lijnen. Lima mocht zich centraal achterin bewijzen en de jonge Kevin Patijn (eigen jeugd) werd linksback.

Op het middenveld ijverde Björn Vlasblom en maakten Giorgio Achterberg (de derde Haagse huurling) en Jeffrey Rijsdijk (ex FC Groningen) hun eerste minuten in het shirt van FC Dordrecht. Curiel (eerst van links en later vanaf rechts), Jermain van Pijkeren (eigen jeugd) en Jessy Mayele vormden de aanvallers.

Deze samenstelling vonden elkaar niet zo makkelijk waardoor het tempo gaandeweg uit de wedstrijd verdween en score tot treffers van Van Pijkeren (54) en Rijsdijk (77) beperkt bleef, hoewel Mayele (2x) en Van Pijkeren daarna nog de pech hadden het houtwerk te raken. Uiteindelijk werd dus een 7-0 overwinning in de boeken bijgeschreven.