Gemeente Dordrecht, GGD ZHZ en Evides Waterbedrijf bekrachtigen samenwerking

05 juli 2011

DORDRECHT - Begeleiding voor multi-problem gezinnen in Dordrecht die drinkwaternota wel willen, maar niet kunnen betalen

Gemeente Dordrecht, GGD Zuid-Holland Zuid en Evides Waterbedrijf – leverancier van drinkwater in Zuidwest-Nederland – hebben de handen ineen geslagen om multi-problem gezinnen die wel willen, maar niet kunnen betalen te blijven voorzien van drinkwater. Door intensieve samenwerking willen de drie partijen deze burgers in Dordrecht sneller naar de schuldhulpverlening leiden en zo afsluiting van de drinkwatervoorziening voorkomen.


Doorverwijzing
Wie kraanwater verbruikt, dient daarvoor te betalen. Alleen zo kan Evides aan al haar klanten nu en in de toekomst goed drinkwater leveren tegen lage, stabiele tarieven. In een zorgvuldig ontwikkeld incassotraject heeft Evides – op verschillende momenten en via diverse kanalen – contact met klanten die een betaalachterstand hebben. Het waterbedrijf geeft hen verschillende mogelijkheden om de drinkwaterrekening te betalen en wijst hen waar nodig door naar schuldhulpverlenende instanties die zijn aangesloten bij de NVVK (de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren). Ook wijst Evides hen op de gevolgen van het niet betalen van de rekening. De klant blijft zelf verantwoordelijk voor het nemen van actie.

Multi-problem
Niet elke klant met een betaalachterstand onderneemt de gewenste actie. In een aantal gevallen betreft dit multi-problem gezinnen. In samenwerking met de gemeente Dordrecht helpen de Sociale Dienst Drechtsteden en de GGD Zuid-Holland Zuid mensen met complexe problemen met het vinden van de juiste zorg. Zo leidt de GGD ZHZ mensen met meer dan alleen betalingsachterstanden naar de juiste hulpverlening en de schuldhulpverlening van de Sociale Dienst Drechtsteden. Als deze mensen een betalingsregeling hebben getroffen met de Sociale Dienst voor de drinkwaternota en deze regeling is ontvangen bij Evides, dan kunnen zij blijven beschikken over drinkwater. Door de samenwerking tussen de drie partijen kunnen we dit traject nog sneller en efficiënter inrichten voor deze klanten.

Bekrachtiging afspraken
Alle afspraken rondom de samenwerking zijn op 4 juli 2011 vastgelegd in de vorm van een convenant. De samenwerking tussen Gemeente Dordrecht, GGD ZHZ en Evides Waterbedrijf is bekrachtigd met een handafdruk van wethouder dhr H.P.A. Wagemakers, directeur van GGD ZHZ dhr J.D.J. Spanbroek en algemeen directeur van Evides Waterbedrijf, dhr P. Vermaat. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.