Ballonvaren in Dordrecht

05 juli 2011
Ballonvaren in Dordrecht

DORDRECHT - Dordtenaar Hans Landman is samen met John Schoone een nieuwe activiteit gestart: het organiseren van ballonvluchten vanuit Dordrecht! Om dit te promoten, mocht Dordrecht.net verslaggever Hans Huisman een keer meevaren en een verslag maken. Op zaterdagavond 2 juli was het dan zover. De zoon van Hans, Nathan Landman ging trouwen met Emmy Nieuwenburg en kreeg een ballonvaart met familie en vrienden als huwelijkscadeau! 

Het vertrekpunt was het Wantijpark. De wind kwam uit het noord-westen, en dus ging de vaart over de wijk Stadspolders naar de Dordtse Biesbosch om tenslotte net voorbij vliegbasis Gilze-Rijen te landen. Onder fraaie weersomstandigheden werd zo'n 50 kilometer afgelegd in bijna anderhalf uur tijd. Een schitterende tocht!

Hans en John organiseren deze vaarten in samenwerking met Ad Ballon uit Breda. John is daar al ruim 15 jaar freelance ballonvaarder en heeft al meer dan 1000 vaarten gedaan. Het motto voor deze nieuwe activiteit is: Hoe hoger bij Dordt...hoe mooier het wordt!

Wilt u ook een keer met een ballon varen? Kijk dan op www.ballonvarenuitdordrecht.nl voor meer informatie.

Uiteraard zijn er fraaie luchtfoto's gemaakt, waarvan u hieronder een selectie vindt. Heeft u interesse in een foto, stuur dan even een mail aan redactie@dordrecht.net.


Hans Landman

Piloot John Schoone

Het bruidspaar is gereed voor de vlucht

Redacteur Hans Huisman

Op de achtergrond het Albert Schweitzerziekenhuis en de Sportboulevard

Het oostelijke deel van de wijk Stadspolders
 

Dorp de Hoop

De Dordtse Biesbosch

Foto's: Hans Huisman en Hans Landman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.