Johan de Wittstraat wordt opnieuw ingericht

05 juli 2011

DORDRECHT - Het college van B&W heeft besloten om de Johan de Wittstraat opnieuw te asfalteren en aan de oostzijde de “rode loper” aan te leggen. Deze werkzaamheden gaan naar verwachting eind september van start. De eerder voorgestelde herinrichting van het parkeerplantsoen wordt niet meegenomen in het project.

Het asfalt van de Johan de Wittstraat verkeert in slechte staat. Ook zijn er problemen met wortelopdruk van de bomen op deze locatie. Daarom wordt de Johan de Wittstraat opnieuw ingericht.

Herinrichting
De werkzaamheden starten eind september 2011 en zullen naar verwachting acht tot tien weken duren. Tijdens de werkzaamheden krijgt de Johan de Wittstraat een nieuwe laag asfalt. De wandelroute vanaf het station naar de binnenstad van Dordrecht is aangewezen als de “rode loper”. De nieuwe klinkerbestrating wordt aan de oostzijde van de Johan de Wittstraat doorgetrokken in de richting van het centrum. De iepen aan deze zijde worden in verband met wortelopdruk vervangen door nieuwe bomen. Aan het parkeerplantsoen wordt noodzakelijke onderhoud uitgevoerd. Tenslotte wordt de kruising met de Singel aangepakt. De Singel wordt bij het kruispunt versmald tot één rijstrook. Hierdoor oogt de Singel straks minder als doorgaande route dan de route Stationsweg/ Johan de Wittstraat.

Parkeerplantsoen
In het oorspronkelijke voorstel was een herinrichting van het plein aan de westkant van de Johan de Wittstraat opgenomen. Naar aanleiding van reacties van bewoners over parkeerplaatsen en mogelijke overlast zijn enkele wijzigingen in het ontwerp doorgevoerd. Aan het college van B&W zijn vervolgens twee varianten voorgelegd: totale herinrichting inclusief het parkeerplantsoen of herinrichting exclusief nieuwe inrichting van het parkeerplantsoen. Het college heeft gekozen voor de variant zonder de herinrichting van het parkeerplantsoen. De werkzaamheden aan het parkeerplantsoen worden beperkt tot het verlagen van de boomwortels en waar nodig het herbestraten van het plantsoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.