Toezicht Dordrecht werkt mee aan tv-programma 'Overtreders'

07 juli 2011
Toezicht Dordrecht werkt mee aan tv-programma 'Overtreders'

DORDRECHT - Vazondagavond 10 juli op SBS 6naf

Toezicht Dordrecht is vanaf zondag 10 juli te zien in het nieuwe reality-programma 'Overtreders' van SBS 6. In het programma worden twee medewerkers van het biketeam en twee medewerkers van het overlastteam van Toezicht tijdens hun dagelijkse werkzaamheden met een camera gevolgd.


'Overtreders' is een 8-delige, wekelijkse serie over het werk van toezicht, politie en marechaussee in Nederland. Elke aflevering bestaat uit meerdere situaties waarin overtredingen centraal staan. Dan gaat het bijvoorbeeld om hondeneigenaren die hun hond laten loslopen op plaatsen waar het niet mag of mensen die vuilniszakken naast een vuilcontainer gooien.


Dagelijkse situaties
Met het programma wil Toezicht Dordrecht graag bekendheid geven aan twee disciplines binnen Toezicht, het biketeam en het overlastteam. “De kijker krijgt een beeld van dagelijkse situaties waar wij mee te maken hebben”, zegt directeur Wim Slootweg van Toezicht. “We hebben goede teams die de problemen die ze tegenkomen, proberen op te lossen. Met dit programma bereiken we een grote groep mensen die zien hoe wij ons werk doen.”


Professioneel
De medewerkers van Toezicht hebben met plezier aan het programma meegewerkt. De cameraploeg heeft hen zes dagen in hun werk gevolgd. Fadil van het overlastteam: “De cameramensen waren aardig, heel professioneel en ervaren. Bij een situatie met agressie wisten ze hoe ze moesten handelen.”


Naast Toezicht Dordrecht komen ook andere handhavingdiensten, politiekorpsen, Koninklijke Marechaussee en bijzondere opsporingsambtenaren van het openbaar vervoer in het programma aan bod. Het is niet de eerste keer dat Toezicht meewerkt aan een reality-serie. Eerder waren medewerkers van Toezicht te zien in de programma's 'Stadswacht & Co' van RTV Dordrecht (2007) en ‘Rotzooi & Co’ van Yorin (2003 t/m 2005).

De eerste aflevering van 'Overtreders' is zondag 10 juli om 20.30 uur op SBS 6.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.